Знам, знам… да ферментираш собствените си пробиотици у дома? Кой прави това? Освен може би ние? Всъщност, много хора! Вероятно познавате много хора, които приготвят самии кисели краставички или туршия за зимата, вкусни партиди домашно кисело мляко или собствени кълнове. Ферментацията е доста популярно занимание вкъщи… може би не толкова популярно, колкото гледането на „Игра на тронове“, но все пак това популярно.
Тази книга е подходяща за хора, които:
- готвят с размах в кухнята;
- вече са добавили комбучата в ежедневното си меню и са готови за следващата стъпка – да си я приготвят сами;
- Тстремят се да подобрят храносмилателното си здраве;
- искат да се насладят на газирана напитка без всичките калории и захар;
- вече приготвят естествено ферментирали напитки у дома; независимо дали сте новак или напреднал ферментатор, в тази книга има идеи, съвети и трикове, които можете да приложите към вашия набор от умения за ферментация;
- и за семейства! Имате ли деца, които обичат безалкохолни напитки или сок? Направете вкусни пробиотични напитки, за да им се наслади цялото семейство! Те са по-здравословна алтернатива на напитките със захар или изкуствени подсладители и са полезни за здравето.
Естествено ферментиралите пробиотични напитки са полезни за здравословната флора на червата, която подпомага храносмилането. Те повишават енергийните ви нива, подсилват имунната ви система и са пълни с витамини и минерали. Пробиотичните напитки помагат за стабилизиране на количеството на стомашната киселина. В книгата е включено подробно описание на това защо всяка отделна напитка е полезна за вас.
Тази книга включва 75 рецепти за направата на абсолютно фантастични пробиотични напитки. В нея ще откриете и много информация, история, съвети, предложения.