КИШ С БРОКОЛИ И ПИЛЕШКО МЕСО
ПАЛЕО ДИЕТА

 


Рецептата днес е от готварската книга на д-р Избела Уенц Хашимото: хранителна фармакология и е за киш с броколи и пилешко месо. Тази рецепта е идеално ястие, което ще се хареса на всички членове на семейството.  Запази си я, защото е лесна, вкусна, високопротеинова и с висока хранителна плътност. Освен това е подходяща за доста видове диети. А и като цяло е много здравословна поради комбинацията от богатото на протеини пилешко месо, съдържащите селен гъби и пълните с фолат броколи. На кратко този киш изобилства от хранителни вещества! Добавяме и висококачествения протеин от яйцата и аромата на розмарин и кишът със сигурност ще спечели сърцата на всеки любител на хубавата кухня.

 

А знаеш ли, че в най-новата книга на Изабела също има рецепти? Да, освен всички полезни стратегии за поставяне на тялото в безопастност и тоновете полезна информация, както за надбъбречните жлези, така и за хроничния стрес като цяло в книгата има повече от 50 вкусни, ароматни и питателни рецепти.
Разгледай съдържанието и тук

 

Необходими продукти за 4 порции от киш с броколи и пилещко месо:

• Време за подготовка: 5 минути
• Време за готвене: 25 минути •
  • 1 супена лъжица кокосово масло
  • 200 – 250 грама обезкостени пилешки гърди, нарязани
  • 1 малък стрък праз, нарязан
  • 1 чаша гъби, нарязани на филийки
  • 2 чаши розички от броколи (около ¾ от средно голяма глава броколи)
  • 6 яйца, разбити
  • ½ чаша неподсладено бадемово мляко
  • морска, хималайска или каменна сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ви понася)
  • 1 чаена лъжичка пресен розмарин, накълцан

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте предварително фурната на 190 °C.
  2. В подходящ за използване във фурната тиган на умерен огън сложете кокосовото масло, в което запържете пилето за 5 минути.
  3. Добавете праза, гъбите и броколите и гответе 5 минути, докато пилето е напълно готово, а зеленчуците са започнали да омекват.
  4. В голяма купа разбъркайте енергично яйцата с бадемовото мляко, солта, черния пипер и розмарина. Изсипете сместа върху пилешкото месо в тигана.
  5. Сложете тигана във фурната и печете 20 минути или докато яйцата стегнат. Ако нямате подходящ за фурна тиган, може да прехвърлите пилешкото месо и зеленчуците в тавичка, да изсипете отгоре сместа с яйцата и да изпечете.
  6. Нарежете и сервирайте.

 

Хранителен анализ на порция:

протеини (г) 21,64;
мазнини (г) 11,97;

въглехидрати (г) 7,65; B12 (мкг) 0,77;
желязо (мг) 2,35; йод (мкг) 36; магнезий (мг) 29,68;
калий (мг) 364,8; селен (мкг) 35,18; натрий (мг) 251,66

2 коментара. Leave new

  • Станислава Сребърнова
    април 17, 2024 12:32 pm

    Много сполучлива рецепта. Останах изненадана от комбинацията на праз лук с броколи, но се оказа много вкусно.

    Отговор
    • Много се радваме, че ви харесва 🙂

      Точно затова казвам винаги, че човек трябва да опитва. Ако не му хареса, ще знае, че не му харесва и няма да повтори. Но опитването на нови вкусове обогатява и активира вкусовите рецептори. А когато храната ни хареса активира и центровете на удоволствие 😉

      Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed