Тези трюфели с тиква – красиви, вкусни и много лесни за приготвяне!
Всичко, което трябва да направите е да комбинирате всички съставки (без шоколада и кокосовото масло) в купа или с блендер и да оформите топчета. Ако обичате експериментите, може да замените някоя от съставките и пак ще се получи интересен вкус. Примерно, може да се експериментира с вкуса на протеина. Ние използвахме протеин от тиквено семе.

Съставки:

Пюре от тиква – предварително сварена тиква (приблизително 150 гр)

2 с.л. от любимият ви тахан (ние използвахме лешников тахан)

шепа от любимите ви ядки, натрошени (ние използвахме орехови)

1-2 с.л. чист кленов сироп

2 с.л. растителен протеин на прах (използвахме протеин от тиквено семе)

подправки (канела,  джинджифил, индийско орехче, карамфил)

1 с.л нес кафе

1-2 с.л. кокосово брашно

100 гр натурален шоколад – кулинарен шоколад на Гайо

2-3 с.л. кокосово масло

за нанасяне на завършващ щрих (по желание): начукани ядки – ние използвахме шамфъстък, начукани какаови зърна, пчелен прашец, кокосови стърготини или кокосова захар, с които да поръсите шоколадовите трюфели.

Изпълнение:

Всичко е приблизително и се смесва и добавя докато се получи желания вкус. Оформят се топчетата и се оствят във фризера за 10-15 мин, за да стегнат. 

През това време разтопете шоколада (на водна баня) и добавете кокосовото масло. Извадете топчетата от фризера и ги натопете в шоколада. Ако искате да украсите трюфелите може да си подготвите няколко начукани ядки, кокосови стърготини, прашец и какаови зърна и след като извадите топчето от шоколада веднага да поръсите. Трябва да работите бързо, защото шоколада се втвърдява, заради студените топчета. Поставете готовите тиквени трюфели с лате отново във фризера за 10-тина минути. След това ги преместете и съхранявайте в хладилник.