Бърза, лесна и вкусна закуска

By vdahnovenia  

май 15, 2017

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 15 mins

Ingredients

1/2 просо,

1 мед,

1 кокосово масло,

1 годжи бери,

1/4 натурална ванилова есенция – по желание.

Directions

1Измиваме просото и го сваряваме в малко количество гореща вода. Не му е необходимо много време – 10 – 15 минути са достатъчни. Трябва да е меко, но да остане жълто на цвят. Лично аз го харесвам точно така, малко ал денте. Ако на вас ви харесва да е „разварено”, пригответе го така.

2Изцеждаме водата и добавяме кокосовото масло, годжиберито и най-накрая меда. Следете просото, да не е прекалено горещо, защото ако нагреем меда, ще изгубим всичките му полезни свойства и ще получим обикновени прости захари, вместо вкусна и полезна суперхрана. Добър апетит!

Една от любимите ми закуски. На децата също. Бърза и лесна. Най-вече без глутен!

Ако сте родител, предполагам знаете за голямата любов на децата към хляба. Те обичат да хапват всичко на филия или в най-лошия случай… просто филия. Какво правим, за да намалим консумацията на глутен (задължително за алергични деца). Трябва да се стараем да разнообразим закуските им. А също и да правим домашен хляб, в идеалния случай безглутенов, а в оптималния с добавка на безглутенови брашна. Моя последен опит беше хляб от лимец с брашно от нахут и киноа. Резултатът беше просто вълшебен. За съжаление, свърши много бързо и не успях да го снимам.

Но да се върнем на просото - идеалното безглутеново вариво за силни малчугани. В сладки рецепти е неповторимо. Опитайте задължително!

Прочети още: Фетучини от моркови с бадемова майонеза

00:00

Nutrition Facts

Serving Size2

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.