Златното мляко е чудесна напитка с много предимства и ползи за здравето. Най-важната съставка в тази рецепта е куркумата.

Куркумата е растение от семейство джинджифилови. Съдържа веществото куркумин, което има уникални противовъзпалителни свойства,

Тя е с оранжев цвят, който в изсушено състояние се използва за пикантни и вкусни ястия. Известна е сред народите на Югоизточна Азия, расте свободно в Индия и е разпространена в съседните й държави. Използва се с голяма популярност от народната медицина на Изтока, която й преписва много лечебни свойства.

Защо да пиете златно мляко?

Куркумата притежава противовъзпалителни, антибактериални и антисептични свойства, подобрява храносмилането, действа като естествено обезболяващо средство, ускорява обмяната на веществата като изгаря на мазнините, с което помага за отслабването. Тя пречиства черния дроб и целия организъм, притежава антиоксиданти и антиканцерогенни свойства.

Полезна е за акне, гастрит, сърдечносъдови болести, възпаления при остеоартрит, за нормализиране нивата на холестерола, предпазва от образуване на съсиреци в кръвта, помага за справяне със стреса. Тя намалява кръвната захар, помага за здрави кости.

Куркумата още действа като мощен детоксикиращ агент, който пречиства кръвния поток, изчиства черният дроб и възстановява оптималните му функции.

В нейния състав влизат йод, желязо, калций, фосфор, витамините С, К, В2, В3, В6, мастни киселини и други. Има и антибиотични свойства.

Компонентите, от които се нуждаем, за да се възползваме напълно от свойствата на куркумата са: топлина, самата куркума, някаква мазнина за абсорбиране и малко черен пипер за активиране и по-добро усвояване на куркумата.

Не пропускайте рецепта за златното мляко – то ще ви донесе много ползи. Рецептат може да видите тук:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed