Бургери с агнешко месо, авокадо и бекон
Продукти за 4 порции Бургери с агнешко месо, авокадо и бекон:
- ½ килограм смляно агнешко месо/агнешка кайма
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка нарязан риган
- 1 супена лъжица кокосово масло
- 8 резена бекон без добавки
- 8 едро нарязани листа от маруля
- 1 малко обелено и нарязано авокадо
Начин на приготвяне:
Смеси първите 5 продукта от списъка (от агнешкото месо до ригана включително) в голяма купа, след което ги оформи като бургери (големи плоски кюфтета).
Загрей кокосовото масло в голям тиган на умерен огън. Сложи бургерите в тигана и пържи всяка страна до желаната степен на готовност, около 4 минути. Извади бургерите от тигана и ги остави настрани.
Сложи в тигана резените бекон и ги запържи по 3 минути от всяка страна, докато станат доста хрупкави. Извади бекона и го сложи в чиния, покрита с кухненска хартия.
Върху листо маруля положи бургер, авокадо и бекон. Най-отгоре сложи още едно листо маруля и сервирай.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
1. Здравословното хранене е и вкусно хранене!
2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета– фаза 1
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8