Вкусна шоколадова торта без глутен, без захар и без млечни

 

Shokoladova_torta_bez_gluten_I_mlechni

 

Една рецепта за вкусна и изкусителна шоколадова торта за празничната нощ, без глутен, без захар и без млечни. С балансирани калории и много вкус. Спокойно! Никой няма да разбере, че е здравословна и диетична. Освен това е супер лесна за приготвяне. Важно е само да имаш хубав миксер и пресни яйца, за да създадеш истинско кулинарно вълшебство.

Ето как да я направиш:

 

Време за приготвяне:

15 минути

Време за печене:

35 минути

Необходими продукти за 6 порции шоколадова торта:

 

  • 6 яйца, с отделени белтъци и жълтъци
  • 1¼ чаши сурово какао на прах
  • ¾ чаша ксилитол
  • ¾ чаша кокосово масло, разтопено

Необходими продукти за шоколадовия ганаш:

  • 150 грама, натурален шоколад – всичко над 75 % се брои, но най-добре да е 95%
  • 180 милилитра мляко – ядково или оризово

Начин на приготвяне:

 

  1. Покрий с хартия за печене форма с падащо дъно с диаметър 22 сантиметра. (Ако е необходимо, може да намазниш леко самата форма с кокосово масло, за да прилепне хартията към стените ѝ.) Загрей предварително фурната на 160 °C.
  2. В голяма купа разбий белтъците с миксер до твърд сняг. Остави настрана.
  3. В друга голяма купа разбий заедно жълтъците, какаото на прах, ксилитола и разтопеното кокосово масло до гладкост.
  4. Разбъркай ¼ от разбитите белтъци с жълтъчната смес. След това полека добави останалите белтъци, като внимаваш да не разбъркаш повече от необходимото. Разпредели в подготвената тава.
  5. Печи 25 – 35 минути или докато в средата се стегне. Остави да изстине във формата.
  6. Подготовка на шоколадовата глазура:
  7. Натроши шоколада и го затопли на водна баня. Добави млякото и разбърквай непрекъснато, докато се хомогенизират. Внимавай температурата на водата да не е прекалено висока, за да не “свариш” шоколада.
  8. Полей тортата с 2/3 от готовия шоколадов ганаш. Прибери тортата в хладилника, за да стегне. И върни шоколадовия ганаш в топлата вода, но на изключен котлон.
  9. Извади тортата от ринга и полей отстрани с останалия шоколадов ганаш. Тортата ще е студена и той ще стегне веднага.
  10. Украси със сезонни плодове или с настърган шоколад и сервирай.

 

Да ти е сладко 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed