Защо протоколът за трансформация на надбъбречните жлези е различен, а толкова полезен

С какво новата книга на Изабела Уенц е толкова различна? И какво още можем да научим от нея? Темата в новата и книга Край на умората на надбъбречните жлези е стреса. И една от водещите стратегии е как да поставим тялото в безопасност? В нея ще открием и един чудесен 4-седмичен план, с който да се избавим от симптомите на стреса и да преминем от оцеляване към процъфтяване. При това планът за трансформация на надбъбречните жлези е много лесен за спазване. Най-лесният от всички до сега. Оставяме самата Изабела да разкаже, с какво е по-различен този план?

 

Вместо да се фокусира върху съвети за „съвършен“, непости­жим начин на живот, за да постигне резултати, протоколът за трансформация на надбъбречните жлези поставя ак­цент върху изпращането на сигнали за безопасност и изграждане на устойчивостта ни, за да можем да процъфтяваме в съвременния свят. Този подход признава предизвикателствата на реалността, които ни пречат да се стремим към някаква „съвършена“ диета или начин на живот. Преследването на съвършенството може само да създаде още стрес. Ето основните идеи зад този нов протокол:

 

1. Не се изискват изследвания.

Искаме да направим тази програ­ма възможно най-достъпна. Затова ще пропуснем препоръчваните от функционалната медицина изследвания на функцията на надбъбречните жлези чрез слюнка и урина. Въпреки че може да бъдат полезна насока, те не са задължителни за премахването на симптомите при повечето хора. Наясно съм, че тези изслед­вания не са достъпни за много хора. А целта ми с протоколът за трансформация на надбъбречните жлези е да споделям лесни за изпълнение протоколи, които не изискват изследвания, за да ви бъдат полезни.

2. Спирането на кофеина, както и дългият сън, е по желание.

Въпреки че със сигурност има безспорни ползи от голямото количество сън и ограничаването на кофеина, не е необходи­мо да спите по 10 – 12 часа всяка нощ, нито е задължително да се отказвате от кофеина (колеги любители на кафето, може­те да въздъхнете облекчено! 🙂 ). Вече знам, че недостигът на сън и пристрастяването към кофеин са симптоми на адренал­на дисфункция, а не непременно първопричина за нея. За да стигнем до корена на проблемите, ще използваме различен подход – такъв, който се занимава с причините зад това, което ни пречи да се наспим добре или ни прави зависими от ко­феина. Ще се фокусираме върху решения, които оптимизират циркадния ритъм, за да може да имате много енергия през деня и да си почивате през нощта. След няколко седмици на протокола би трябвало да забележите, че разчитате по-малко на кофеина. Ако се чувствате готови да го намалите, ще имате тази възможност, но тя е само това – възможност.

3. Суплементирането с хормони не е задължително.

Няма да използваме хормони като прегненолон, ДХЕА и хидрокорти­зон. Въпреки че може да се закупят без рецепта в много стра­ни, тези хормони изискват индивидуални персонализирани професионални насоки, за да се приемат безопасно, и може да не са подходящи за всеки. Вместо това ще върнем хормо­ните в баланс по естествен път. За целта ще използваме допъл­ващи лечебни практики, включително хранене, балансиране на циркадния ритъм, стратегии за грижа за себе си и работа за постигане на лична трансформация, както и целенасочени интервенции за откриване на първопричината.

4. Насочено, ефективно суплементиране.

Протоколът с хра­нителни добавки в новата книга на д-р Изабела Уенц Край на умората на надбъбречните жлези отива отвъд известното ABC. За да се справи с най-често срещаните подлежащи дисбаланси при хората с проблеми с надбъбречните жлези, и използва широ­коспектърни многоцелеви добавки, за да отстрани най-чес­тите причини за адренална дисфункция. Такива са дисбаланс на кръвната захар, недостиг на сън, възпаление и митохондри­ален стрес. Въпреки че добавките не са задължителни, опи­тът ми показва, че най-добрите резултати се постигат, когато хората ги използват в допълнение към останалите елементи на програмата.

5. Фокусиране върху това да накарате тялото си да се почув­ства в безопасност.

Дълбоко вярвам, че адренална­та дисфункция се развива като адаптивен механизъм, когато не се чувстваме в безопасност в средата си. Затова и  протоколът за трансформация на надбъбречните жлези ще възста­нови баланса. Успява да го постигне, като замени сигналите за опасност и ежедневните навици, с нови, които насърча­ват безопасността и лекуването.

6. Инструменти, с които да промените умствената си нас­тройка.

На последно място, но не по значение, устойчивият баланс на адреналните хормони често изисква сериозна ра­бота за изграждане на устойчивост и трансформиране. Без нея рискуваме да тръгнем по стария си път с навиците, които са допринесли за адреналната ни дисфункция, и да прегаря­ме отново и отново.

Без значение колко стриктно спазваме диетата за балансиране на кръвната захар. За мен това да се откажа от старото си Аз, да се освободя от неактуалните вяр­вания от детството и да спра да приемам неща, които не ми се отразяват добре, бяха все необходими части от прекъсването на порочния кръг на лекуване и съсипване на надбъбречните ми жлези. Да се научите как да правите тялото си по-силно във физически и умствен план, да преминете в по-състрада­телно към себе си състояние, да установите здравословни граници и да се справите с травмата, наред с други трансфор­миращи практики, ще промени начина, по който отговаряте на стреса, като ви позволи да процъфтявате в съвременния свят. Именно това е „трансформацията“ в протоколът за трансформация на надбъбречните жлези!

 

След като излекувах надбъбречните си жлези с новия си подход, нямах търпение да споделя всичко научено. Искам да помогна на други, които се нуждаят от ефективен, по-достъпен начин за справяне с адреналната дисфункция.

Като използвате протоколите, очертани в тази книга, можете да намалите и дори да елиминирате симптомите си и да тръгнете по пътя на увеличената сила и устойчивост за бъдещите години. Целта ми е да ви улесня максимално в изпълнението на тези лечебни стра­тегии, като ви дам много изпробвани и доказани съвети и техники от реалния живот. Разбира се ще ви осигуря подкрепа и мотивация по пътя. Също като мен, и вие вероятно жонглирате с множество задачи, изисква­щи времето и вниманието ви. Истината обаче е, че тази програма работи само ако я приложите. Можете да се почувствате по-добре! За целта ще е необходимо да направите промени в начина си на живот и в ежедневната си рутина.

Само вие можете да приложите тези промени на практика!

Почувствайте се отново изпълнени с енергия!

Балансирайте хормоните на стреса само за 4 седмици!

Не чакайте и не отлагайте. Вземете книгата сега и започнете веднага!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed