Наближава Свети Валентин.  Изненадай любимия човек с шоколадово сърце брауни.
Подари му любов под формата на шоколадово сърце.
Шоколадово сърце за Свети Валнтин
Шоколадово сърце за Свети Валнтин

 

Знаеш, че сме фенове на личните подаръци, направени с любов, вдъхновение и старание от този, който ги подарява, и с мисъл за този, който ще ги получи.

Използвай и този празник, за да подариш любов. И докато си още на валентинска вълна, нека да те предизвикаме да си помислиш за още нещо.

 1. Любовта е вътре в нас – просто понякога ни е трудно да стигнем до нея, защото сме я затрупали със злободневни неща. Друг път се затрудняваме да я изразим по правилния начин, но тя е там! И се нуждае от това да я преоткриваме всеки ден не по-малко, отколкото ние от нея.
 2. Използвай този и следващите няколко дни, за да подариш любов и на себе си. Защото тя не е по-малко важна и в никакъв случай не е по-малко необходима, отколкото любовта, с която даряваме околните.
 3. Едва след като си си дала достатъчно време, внимание и любов, можеш да ги подариш и на околните – на любимия човек, децата, семейството, приятелите….
 4. Моля те, не празнувай любовта само на Свети Валентин! Празнувай я всеки ден! И като говорим за нови навици и за изграждане и автоматизиране на здравословни такива, нека да се постараем да започнем с един от ключовите – да практикуваме любов към себе си всеки ден!

Как? Всеки има своя начин.

Аз например рисувам сърчица на всичко – върху бележки, на тефтери, в дизайни. Ако си забелязала, и в постовете ни има много сърчица. Освен това имам чаши на сърца, дрехи на сърчица и т.н. Дори поръчаните от нас книги идват с кламери във формата на сърчица.

А през изминалата година, след събитията от месец март, ходя с изрисувани на сърчица нокти. Надявам се това да е била най-трудната ни година и оттук нататък да ни предстоят само хубави!

Това обаче е моят начин. Ти намери твоя! Този, който ти напомня колко важна е любовта (и към любимия, и към близките, но и към самата теб) и точно този, който те кара да се усмихваш. Всеки ден и на малките неща.

Ако имаш нужда от помощ, мотивация или подкрепа в изграждането и затвърждаването на нови, здравословни навици, ще ги откриеш в нашия „Вдъхновяващ дневник за влизане във форма“. Само сега, в периода на предпродажба, можеш да го закупиш от сайта ни с отстъпка и специален подарък – виж повече ТУК.

А сега те оставям да се вихриш в кухнята. И знам, че ако ни се довериш, любимите ти хора ще останат очаровани!

Предупреждавам: това брауни е феноменално вкусно!

И не, не е диетично, даже е много калорично, но е 100 % здравословно. Направено е само от истински продукти.

ВАЖНО! Гарантирам, че ще ти се иска да прекалиш, но няма да можеш, защото това е силата на истинската храна – засищаш се от малко.

Шоколадово брауни с орехи

Продукти за браунито:

 • 300 грама орехи
 • 300 грама паста от фурми
 • 50 грама какаово масло
 • 100 грама кокосово масло
 • 100 грама какао
 • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Продукти за топинга:

За шоколада:

 • 30 грама кокосово масло
 • 30 грама мед
 • 2 супени лъжици какао

За белия шоколад:

 • 30 грама какаово масло
 • 30 грама мед
 • 15 грама кокосов крем

Ако не ти се занимава да си правиш бял шоколад сама, можеш да ползваш бял шоколадов кувертюр. Но внимавай със съставките – соев лецитин, захар, хидрогенирани мазнини и т.н. не са желателни.

Приготвяне на браунито

Смели орехите в робота с S-образния нож. Когато станат на брашно, добави какаото и пастата от фурми. Смеси ги добре и добави маслата и ванилията. Миксирай, докато се получи тесто. Прехвърли го във форма – сърце (или за кекс, ако нямаш сърце) и остави да стегне.

През това време подготви топинга, като разтопиш кокосовото масло и го прибавиш към меда и какаото. Миксирай в робота, но внимавай ДА НЕ МЕЛИШ ДЪЛГО ВРЕМЕ, ЗА ДА НЕ СЕ ПРЕГРЕЕ МЕДЪТ И ДА СТАНЕ НА ЛАСТИК.

Смеси продуктите за топинга в два отделни съда (един за белия и един за черния шоколад), поставени на водна баня.

Когато браунито е стегнало, го обърни от формата и го полей с топингите: първо с белия, а след това с черния. С помощта на клечка за зъби направи резки точно на границата между двата шоколада, за да се смесят по по-артистичен начин.

Охлади и сервирай с подходящото настроение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed