План за възстановяване на връзката между чувствата и червата

от д-р Уил Коул

 

Вече ти разказахме за това какво представлява възпалението на срама, а също и кои са признаците, че си струва да поработиш в тази посока. Затова днес ще оставим самият д-р Уил Коул да ни разкаже повече за това как можем да възстановим връзката между червата и чувствата. И на какво се гради 21-дневния му план за възстановяване.

 

Винаги съм се стремял да наситя плановете си за хранене и начин на живот с благодат, лекота и любов към себе си. В тази книга правя още една крачка напред с 21-дневния план за оздравяване на връзката между червата и чувствата. Той се отличава с гъвкавост и простота. За да успокои шума и да възстанови връзката ви с тези безценни вътрешни усещания.

В основата на плана е разглеждането на връзката между червата и чувствата от холистична гледна точка. Целта на тази книга е да научите, че изцелението и поддържането на добро здраве и благополучие са свещено изкуство и вие сте шедьовърът. Всичко, на което ще ви науча за тялото и ума в тази книга, се събира в плана за начина на живот, който ще ви отведе на 21-дневно пътуване, за да възстановите здравето на червата си, да си върнете енергията и да възобновите връзката между физическото и емоционалното си здраве. И така, как изглежда това на практика?

Планът не е режим за детоксикация или прочистване, нито е елиминационна диета.

Той е нещо, което може да бъде изпълнявано по всяко време и навсякъде. И да бъде поддържано през целия ви живот. Този план е замислен така, че да е гъвкав и забавен. Той предлага нов начин на мислене за здравето и благополучието. Такъв, който се фокусира както върху случващото се в главата и в сърцето ви, така и върху това в чинията ви. В продължение на 21 дни ще ви запозная с поредица от практики и уроци. Събрал съм ги през годините и те са оказали огромно влияние върху моите пациенти и върху моето собствено здраве.

Всеки ден е разделен на две части: Черва и Чувства

За всеки ден се предоставя по един съвет или елемент на действие за всеки от двата аспекта на здравето, които са еднакво важни. Някои от съветите и елементите на действие включват размисъл върху вашата диета, апетит или свързани с храната навици, като аз предлагам промени, които можете да направите, така че да оптимизирате здравето си и да се чувствате по-удовлетворени и по-щастливи.

Други съвети насочват към практики, които съм виждал да помагат на моите пациенти и последователи да оптимизират връзката между червата и емоциите си. За червата това може да бъде всичко. От опитване на храна с лечебно действие върху червата през проследяване на приема на вода или захар до експериментиране с 14-часова пауза между вечерята и закуската на следващия ден. Свързаните с емоциите практики са също разнообразни. От практики на благодарност през дихателни упражнения до взимане на вана.

Основното в плана е да наблюдавате, да размишлявате и да експериментирате.

Докато преминавате през плана, аз ще ви предлагам възможности да направите промени в диетата и начина си на живот. Но как ще изглеждат тези промени, колко драстични ще са те и дали ще ги приложите само за даден ден, или ще продължите с някоя практика до края на плана (или даже след това!), зависи от вас. Упражненията в 21-дневния план имат за цел да вдъхновят игривото експериментиране и възхваляването на вашето тяло и ум.

 

Целият план ще откриеш в новата книга на д-р Уил Коул „Чувствата на червата

 

 

Повече за възпалението на срама. И защо точно срам, можеш да разбереш от статията тук.

Възпаление на срама  

 

1 коментар. Leave new

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed