Пуешко със сладки картофи и круши
Тази рецепта е подходяща за I-Burn, (за обяд с круши, за вечеря – без). Подходяща е също и за фаза 3 от Ключът към бързия метаболизъм.
- Порции: 4
- Време за приготвяне: 15 минути
- Общо време: 35 минути
Необходими продукти:
- 1 килограм пуешки гърди, нарязани на кубчета
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 1/2 чаша брюкселско зеле, нарязано на четвъртинки
- 1 голям сладък картоф, обелен и нарязан на кубчета
- 1 среден червен лук, нарязан
- 2 круши, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на кубчета (пропусни ги, ако готвиш за вечеря)
- 4 скилидки чесън, нарязани
- 1/4 чаена лъжичка смляна канела
- 1 чаша пилешки бульон с намалено съдържание на натрий
- Морска сол и черен пипер
- Пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Овкуси пуешкото месо с малко сол. Загрей 2 супени лъжици от зехтина в голям чугунен тиган на средно силен огън. Добави пуешкото месо и готви до леко покафеняване, около 5 минути. Прехвърли в купа.
Върни тигана на котлона и добави останалите 2 супени лъжици зехтин. Сложи в тигана брюкселскоте зеле, сладките картофи и лука. Готви, докато станат леко хрупкави, около 5 минути.
Добави крушите, чесъна и канелата и разбъркай. Готви 3 минути.
Налей ½ чаша бульон, остави да заври и готви, докато течността почти се изпари, около 2 минути.
Добави отделеното пуешко месо и останалата ½ чаша бульон. Подправи с ⅛ чаена лъжичка морска сол и черен пипер, ако е необходимо. Готви, докато се загрее, около 2 минути.
Отгоре поръси с накълцан пресен магданоз.
Да ти е сладко!
Ако имаш нужда да влезеш във форма или да подобриш храносмилането, то не пропускай книгите на Хейли Помрой.
Можеш да ги разгледаш тук.