Днес споделяме с теб една рецепта от най-новата ни книга, посветена на ароматерапията: „Ароматерапия за детско здраве“.
Спряхме се на бленд против треска (повишена температура), защото това е едно от най-често срещаните оплаквания при децата (а нерядко и при възрастните). Добрата новина е, че с помощта на етеричните масла можеш безопасно и ефективно да се справиш с треската без странични ефекти и нежелани реакции. Разбира се, тази рецепта не замества посещението при лекар, което се налага при твърде висока температура или при продължително поддържане на повишена температура, както и при наличието на други симптоми. Ароматерапията обаче е ефикасен и щадящ метод за оказване на първа помощ преди прегледа от лекар.

Кои етерични масла против треска може да използваш при деца

Лавандула

Чаено дърво

Лимон

Евкалипт (Eucalyptus radiata)

Лайка, римска

Джоджен

Компрес и масаж

Следващият метод може да помогне на детето да заспи. Добави следните етерични масла към купа с хладна, но не студена вода:

1 капка етерично масло от римска лайка

1 капка етерично масло от лавандула

1 капка етерично масло от лимон

1 капка етерично масло от кориандър

Натопи компрес във водата и го изстискай. Постави го на гърба на детето за около 5 минути. Увери се, че водата не е студена, а приятно хладна за детето. След това подсуши кожата и масажирай гърба със следното масло:

1 чаена лъжичка растително масло

2 капки етерично масло от роза

1 капка етерично масло от лавандула

Тази и още над 300 рецепти с етерични масла ще откриеш в изключителната книга на Валери Ан Уорууд „Ароматерапия за детско здраве“. Може да разгледаш съдържанието ѝ, да изтеглиш безплатен откъс или да поръчаш книгата тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed