Сотирани гъби със зеленолистни зеленчуци

sotirani-gabi-sas-zelenolistni-zelenchuci

Продукти за 4 порции Сотирани гъби със зеленолистни зеленчуци:

  • 1 супена лъжица кокосово масло
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
  • 2 чаени лъжички смлян кимион
  • ½ килограм пилешки гърди, нарязани
  • 2 чаши зеленолистни зеленчуци, нарязани
  • 2 чаши гъби, нарязани на филийки
  • ¼ чаша зелен лук, нарязан
  • 2 чаени лъжички розмарин, нарязан
Начин на приготвяне:
  1. Загрей кокосовото масло в голям тиган на умерен огън.
  2. Добави пилешките гърди, гъбите, солта, черния пипер, кимиона, розмарина, зеленолистните зеленчуци и лука и разбъркай.
  3. Готви в продължение на 10 минути, докато розовината в средата на месото изчезне и зеленчуците омекнат.
  4. Сервирай ястието топло.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене! 
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите: 

Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 1 и 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер и замениш кимиона.
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed