fbpx

10те най-добри кето междинни закуски,

които винаги да държите под ръка

Едни от най-трудните „хранения“ при кетотарианска диета са междинните закуски. Те обаче са идеален начин да започнете да променяте режима си на хранене си към такъв с по-малко въглехидрати и по-високо съдържание на мазнини. Повечето традиционни храни за междинна закуска са богати на въглехидрати, така че ето вашият списък с 10-те най-добри кето междинни закуски, които винаги да държите под ръка. Те могат да ви помогнат да избегнете изкушението и да останете победоносно в кетоиграта. Това са любими закуски на д-р Уил Коул, всички одобрени от следващите кетотарианския режим:

Междинни закуски, които може да си приготвите сами:

1. Гранола без зърнени храни

Не ви е нужна специална рецепта, за да си приготвите гранола без зърнени храни. Всичко, което трябва да направите, е да смесите любимите си ядки, семена и настърган кокос и така ще си осигурите повече протеини и здравословни мазнини с всяка порция. Залейте вашата гранола с малко кокосово масло или олио от авокадо, разстелете я върху хартия за печене и я изпечете на 180 °C, докато стане златистa и хрупкава (около 20 – 30 минути). Съхранявайте я в херметически затворен съд и така ще имате подходяща лека закуска по всяко време. Пробвайте да променяте вкуса с добавяне на различни билки и подправки, за да откриете любимите си комбинации.

2. Твърдо сварени яйца

Яйцето е невероятен мощен източник на хранителни вещества. Жълтъците от яйца от пасищно отглеждани кокошки съдържат мастноразтворими витамини A, D, E и B, а също желязо, холин, калий и фосфор, които са от съществено значение за хормоналното здраве. Освен това тези витамини и минерали повишават бионаличността на здравословните мазнини. Сварете една дузина яйца, обелете ги и ги съхранявайте в хладилника, за да хапвате набързо вкъщи или в движение.

3. Мазни бомбички

Може да звучи като хранителна катастрофа за тези, които не са запознати с кетоначина на живот, но мазните бомбички всъщност са апетитни, богати на хранителни вещества междинни закуски, които на вкус наподобяват повече десерт. Те се отличават с високо съдържание на мазнини, хранителна плътност и декадентен вкус, като ви оставят с усещане за ситост за по-дълго време. Пригответе ги с вкусни съставки като бадемово тахан, ванилия и какао на прах и можете да задоволите желанието си за нещо сладко, без да се отклонявате от кето режима. Ето една идея:

Мазни бомбички с бадемов тахан и какао


  • ¼ чаша кокосово масло екстра върджин
  • ¼ чаша бадемов тахан
  • 28 – 30 грама неподсладен черен шоколад
  • 1 супена лъжица какао
  • ½ чаена лъжичка течна стевия

На слаб огън разтопете съставките, като бъркате непрекъснато, за да не загорят.

Изсипете в силиконови формички. Можете да използвате празнични формички, като снежни човеци, снежинки, бонбони или коледни елхи.

Замразете, докато се втвърдят.

Извадете от силиконовите формички.

Съхранявайте във фризера в херметически затворен съд.

4. Половинки авокадо

Никога не съм попадал на авокадо, което да не харесвам. Разрежете едно авокадо наполовина, извадете костилката и го напълнете с малко лимонов сок, зехтин екстра върджин или лют сос на базата на оцет. Поръсете с морска сол и черен пипер и ще получите чудесна междинна закуска или леко основно хапване – според случая. Авокадото съдържа много чисти растителни мазнини, витамини от група В и калий.

10-top-keto-zakuski5. Пудинг с чиа семена

Приготвена с кокосово мляко, семена от чиа и плодове по ваш избор, това е чудесна сутрешна или междинна закуска, богата на мазнини. В интернет има много рецепти за пудинг с чиа семена, но вие може да се придържате към най-простия вариант: смесете ¼ чаша семена от чиа с около 1,5 чаши кокосово мляко. Добавете няколко капки ванилия или друг аромат и шепа горски плодове, разбъркайте всичко, след което оставете пудинга да престои за около час или за една нощ в хладилника.

Междинни закуски, които може да купите готови

Знам, че човек невинаги има време да сглоби нещо в кухнята, дори и набързо. Когато бързате и нямате никакво време за подготовка, тези закуски са идеалното решение. Всички те са за дълготрайно съхранение, което ги прави чудесна възможност за хора в движение през целия ден или за пътуване:

  1. Опаковки с по 1 порция бадемов тахан или кокосово масло Където и да отивам, винаги гледам да нося със себе си поне една опаковка бадемов тахан или кокосово масло. Кокосовото масло е добро за добавяне към вашето кафе, чай или ресторантско ястие за допълнителен прием на мазнини, а бадемовият тахан е превъзходен сам по себе си.
  2. Маслини
    Пълни със здравословни мазнини, тези вкусни малки плодове
    с наситен вкус са лесни за пренасяне. Потърсете опаковки с 1 порция, за да избегнете чупливи буркани и трудно отварящи се консервни кутии.
  3. Ядки и семена Въпреки че трябва да избягвате ядките и семената с промишлено преработени растителни масла, лесно е да намерите суров несолен вариант на тези храни за бърза закуска в движение. Те са богати на протеини и здравословни мазнини. Носете си пакет ядки със себе си или си купете такива от някоя бензиностанция или магазин. Само четете внимателно етикета, за да се уверите, че не съдържат нежелани и нездравословни добавки
  4. Консервирани морски дарове Дивоуловените морски дарове са един от любимите ми източници на здравословни мазнини и други есенциални вещества. Макар да не са растителна храна, ценното им съдържание на хранителни вещества ги прави разумно изключение за пескатарианците. Морските дарове съдържат витамин D, който е от съществено значение за процъфтяването на всяка клетка в тялото ви. В най-голямо количество и в най-биодостъпна форма той е наличен в сьомгата, сардините и рибата тон. Добавете малко върху салатата си или хапнете с крекери без зърнени храни и ще се насладите на бърза и засищаща закуска или леко основно ястие.
  5. Снаксове от морски водорасли С ниско съдържание на въглехидрати, но с високо съдържание на хранителни вещества, водораслите са една от най-пренебрегваните суперхрани. Светът на уелнеса най-накрая започва да обръща внимание на предимствата им. Много марки предлагат сушени разновидности на морски водорасли, приготвени със здравословни мазнини. Яжте ги самостоятелно, с увити в тях консервирани морски дарове или натрошени и поръсени върху супи или салати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню