Д-р Жаклин Фийлдс за новата книга на Хейли Помрой

 

Dr-Jackie-Headshot

 

На гости ни е д-р Жаклин Фийлдс, основател на клиниката  The Healing Gardens Health Center в Колародо, лекар с над 25-годишна практика и колега на Хейли Помрой. Д-р Фийлдс е автор на предговора на новата книга на Хейли – “Изгаряне” , която нямаме търпение да споделим с теб! Ето какво има да ни каже Жаклин за нея. Все пак, припомняме, че тя познава работата на Хейли Помрой от много близо. Двете са работили усърдно по пациентски случаи, в продължение на много години и продължават да си партнират и до днес.

Спомням си дните, когато Хейли Помрой идваше много по-често в Колорадо. Това беше, преди тя да се превърне в световна сензация в света на диетологията, каквато е сега. На всички ни липсват онези дни, когато се чувствахме така, сякаш имахме нея и всичките ѝ невероятни стратегии само за себе си. Въпреки че Хейли вече не живее във Форт Колинс, Колорадо, където управлявам своята клиника за интегративна медицина, тя продължава да ни посещава всеки месец, за да се среща с пациенти. Примирихме се с факта, че трябва да делим Хейли със света. Знанията ѝ са твърде ценни, за да бъдат премълчавани.

Хейли и аз си сътрудничим професионално вече повече от двайсет години.

Затова за мен е чест и привилегия да напиша предговора за най-новата ѝ книга „ИЗГАРЯНЕ“. Първо, самата Хейли е феномен. Тя е част от живота ми от много години и моите пациенти обичат да се срещат с нея. След като заетостта и ангажиментите ѝ се увеличиха, тя вече не можеше да идва тук толкова често, така че слава Богу, че започна да пише книги! Всеки път, когато пациентите ми имат проблем с теглото, ги насочвам към нейната първа книга, „Ключът към бързия метаболизъм“. Всъщност това е задължителна литература в моята клиника и почти всички мои пациенти вече в една или друга степен водят здравословен начин на живот.

Това не е нещо, с което много лекари могат да се похвалят, защото постоянството е наистина голям проблем, що се отнася до промените в начина на живот. Но за мен — а и за всички тук — е очевидно, че програмите на Хейли се отличават с нещо специално, което държи хората в правия път. Моите пациенти винаги казват, че когато четат написаното от нея, се чувстват така, сякаш тя е в стаята с тях, учи ги, напътства ги и ги вдъхновява с вълнение да поемат отговорност за здравето си. Много от пациентите ми, провалили се с други програми за отслабване, постигат успех с нейните.

Още повече се вълнувам за тази нова книга!

В нея Хейли извежда програмата си на следващото ниво.

За пациентите, които са достигнали плато в отслабването, Хейли предоставя ясен план и стратегия за преминаване през този етап. Плановете в книгата са също така отлични за раздвижване на нещата, за справяне с неразположенията и неприятните последствия от прекаляването с храна и нездравословното хранене, както и за борба с много различни метаболитни проблеми, свързани с теглото. В книгата Хейли ясно описва трите големи проблема, които възпрепятстват отслабването:

  • възпаление;
  • храносмилателни проблеми;
  • хормонален дисбаланс.

След това тя ви показва как точно да ги разрешите. И познайте как го прави! Ако изобщо познавате Хейли, ще се досетите, че тя използва храната.

Храната е лекарство!

Хейли и аз винаги сме споделяли един и същи фокус на здравните грижи и услуги, които предоставяме: храната е лекарство. Тази книга е фантастичен подарък, пълен с мъдрост и вкусни детайли, показващи как храната е решението на продължителното и затрудненото отслабване, както и на много хронични здравословни проблеми, които ни тормозят – от обриви и подуване на корема до задържане на вода и предменструален синдром.

Като човек, занимаващ се с медицина повече от 25 години, за мен е ясно, че най-малко 85% от хроничните заболявания се дължат на нездравословно хранене и лоши избори за начина на живот. Хейли е част от решението. Нейните книги могат наистина да помогнат за разрешаването на този обществен проблем. Забавянето и дори обръщането на хода на едно хронично заболяване е свързано с промяна в храненето и начина на живот. Прекарах години да обучавам пациенти за тези видове трансформации, но книгите на Хейли могат да разпространят това знание надлъж и нашир.

Мога само да се надявам, че всички лекари, които желаят да приложат този вид знания в своята практика, ще използват в клиничното си ежедневие и двете книги на Хейли, „ИЗГАРЯНЕ: Защо стрелката на кантара не мърда и какво да ядете, за да промените това“ и „Ключът към бързия метаболизъм“, като ценни ресурси.

Хейли със сигурност е подобрила здравето на пациентите ми и по-конкретно, е станала причина за много свалени килограми, да не говорим за намаляването на риска от сърдечносъдови заболявания, диабет, нарушения на съня и дори депресия. Така че, лекари, пациенти и читатели, обърнете внимание на тази книга и на написаното в нея! Отговорите се крият между кориците ѝ. Няма нищо мистериозно в постигането и поддържането на добро здраве, но ако имате нужда от човек, който да ви насочва по пътя, Хейли е тук за вас. Определено се радвам, че тя беше и на мое разположение.

 

Д-р Жаклин Фийлдс

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed