Готварска книга за Микробиома

Стомашно-чревната микрофлора е съвкупност от стотици милиарди бактерии, вируси и гъбични организми, които населяват червата ви и живеят в симбиоза с вас. Когато микробиомът е нарушен, могат да последват редица усложнения като алергии, чувствителност към храни, психически проблеми, повишаване на теглото, синдром на раздразненото дебело черво и автоимунни заболявания. „Готварска книга за микробиома“ ви осигурява информацията и рецептите, които са ви нужни, за да поддържате здрава чревна микрофлора. Следвайки програмата, описана в тази книга, освен да постигнете здрав микробиом, ще можете по естествен начин да:

  • подобрите храносмилането си;
  • неутрализирате токсините;
  • успокоите възпаленията;
  • поддържате имунната си система;
  • засилите метаболизма си.

Част първа от книгата съдържа основна информация за микрофлората, микроорганизмите в червата. Обяснява се важността на тези организми за цялостното здраве и оптималното функциониране на храносмилателната система. Също така се разкриват различните фактори от стила на живот, които влияят върху здравето на микробиома, особено храните, които трябва или не трябва да бъдат консумирани, и как те да бъдат приготвяни.

Част втора представя повече от сто и седемдесет рецепти, които поддържат здравето и разнообразието на чревната микрофлора. Те са лесни за изпълнение и за приготвянето им се използва прясна естествена храна. В рецептите не се съдържат глутен, рафинирана захар и изкуствени или обработени съставки. Част трета обръща внимание на възстановяването на чревното здраве и предлага 45 допълнителни рецепти, разработени специално за онези, които страдат от синдром на раздразненото дебело черво, болест на Крон, улцерозен (язвен) колит, цьолиакия, бактериален свръхрастеж в тънките черва и други възпалителни състояния. Рецептите в тази част на книгата са изцяло палео ориентирани и като такива са без участието на зърнени храни, бобови растения, млечни продукти, рафинирано олио и рафинирана захар.

Това, което трябва да направите, е само да повярвате и да следвате препоръките в книгата.

Здравата микрофлора улеснява храносмилането, неутрализира токсините, успокоява възпаленията, поддържа имунната система и засилва метаболизма. Когато микробиомът е нарушен, тези функции не протичат правилно и могат да възникнат редица усложнения като алергии, чувствителност към храни, психични проблеми, повишаване на теглото, синдром на раздразненото дебело черво и автоимунни заболявания.

Защо да изберем книгата ``Готварска книга за Микробиома``?

Не са открити резултати.
ВАШИТЕ СЪРЦА
КАТЕГОРИЯ ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ