В продължение на две години издателство „Вдъхновения“ работи по издаването на книгата „Автоимунен палео протокол“ и ето, нейната поява на българския пазар е вече факт!

„Автоимунен палео протокол“ е ръководство, в което се разясняват причините за появата на автоимунни заболявания и се предлагат практически стратегии за прилагане на промените в храненето, но и далеч извън него, както и подобрение на цялостния начин на живот.  Авторът д-р Сара Балантайн, PhD е един от водещите експерти, специализирали се в посока автоимунни заболявания.

Дори при изобилието от справочници и готварски книги за алтернативна медицина и палео хранене, с които разполагаме днес, никога не сте виждали книга като тази

споделя Роб Улф, рецензент на американското издание на книгата и автор на редица книги, свързани с палео режима на хранене.

Опитът на Сара Балантайн с научните изследвания в областта на медицината, както и собствените й здравословни проблеми,  й помагат да създаде палео протокола и да го приведе до разбираем език, така че неговите закони да достигнат до всеки, който е решил да го следва. Специфичното в тази  книга е, че предоставя информация не само за начина на хранене, но и за въвеждането на цялостна промяна във всички аспекти на живота, често пренебрегвани от диетолозите и от лекарите. Тя обяснява как регулирането дейността на имунната система, за да може тялото да спре да се самоатакува, зависи от начина, по който подреждаме ежедневието си – от събуждането до заспиването в дълбок и пълноценен сън.

Темата не се изчерпва с това какво ядете

споделя още Роб Улф. Книгата акцентира на важността на съня, движението, нивата на стрес, както и дали организмът регулира добре нивата на най-различни хормони, оказващи влияние върху имунното здраве.

След успехът, който отбеляза книгата на Изабела Уенц „Тиреоидит на Хашимото“, издателство Вдъхновения за втори път се доверява на д-р Радослав Тошков от Медицински център DeTox за рецензията на книгата „Автоимунен палео протокол“.

Тази книга се отличава с начина, по който е написана.

В този смисъл палео подходът не само обяснява кои са нужните промени, но набляга и върху мотивацията за постигането им. Четивото е увлекателно, защото Сара Балантайн е успяла да синтезира прагматични идеи – така списъкът с правила за подобряване на здравето става реално изпълним.

Книгата „Автоимунен палео протокол“ запълва   липсващата част в литературата по темите за автоимунните заболявания и имунното здраве като цяло. Нейната идея, че цялостният начин на живот заема централно място в лечението, достига до читателите на езика на мотивирания човек, готов да се бори и да внесе промяна в живота си.

Можете да поръчате книгата на: https://bit.ly/2KTcp4R

Очаквайте повече информация за премиерата на книгата, която ще се състои

на 20 юни от 19 часа на етаж 3 в Park Center, бул. Арсеналски 2, град София.

Събитието във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed