Лечебни кулинарни рецепти

Грижата за читателите винаги е била водеща част от общата философия на издателство „Вдъхновения“, защото, както много пъти сме казвали, книгите, които издаваме, променят човешки животи.

Именно поради тази причина събрахме част от своя опит, рецепти и трикове за организиране на готвенето в новата ни книга „ЛЕЧЕБНИ КУЛИНАРНИ РЕЦЕПТИ“. Подбрахме и лесни, изпитани в нашата кухня рецепти, които да са с предимно български продукти. Разбира се, имаме и щипка екзотика. Тя е за по-смелите експериментатори, но и за да стимулираме кулинарното ви любопитство.

В нея ще откриете повече от 60 вкусни, полезни и достъпни противовъзпалителни рецепти, които ще се харесат на цялото семейство. Така по-често ще можете да готвите едно ястие за всички, дори и по-време на най-рестриктивния режим.

За кои режими са подходящи рецептите в книгата?

За всяко безглутеново, безмлечно и хипоалергенно хранене, но и за по-рестриктивните режими, като: Автоимунен палео протокол на д-р Сара Балантайн, Микробиом диетата на д-р Рафаел Келман, Диетата за възстановяване на надбъбречните жлези на д-р Алън Крисчансън, Диетите на Първопричината на д-р Изабела Уенц, Режимите Core4 и Elimin8  на д-р Уил Коул, нисковъглехидратно високомазнинно хранене. Или просто за ежедневно хранене с лечебни противовъзпалителни ястия.

Книгата е пълноцветна, с твърди корици и идва при вас с много настроение. В нея ще откриете още:

null

Ценни съвети и идеи за лечебно хранене, които ще можете да приложите в ежедневието си по всяко време

null

Насоки за организация на партидно готвене, домашно приготвяне на кълнове, ферментирали храни и заготовки за салати, смутита и основни ястия

null

Вкусни десерти без захар и без подсладители. Обещаваме допълнителната сладост въобще да не ви липсва!

Борислава Люцканова

Нутрициолог, създател, основен двигател, food stylist и вдъхновител в издателство „Вдъхновения“

„Аз самата съм наясно колко приоритети трябва да съблюдава всеки от нас в ежедневието си, ден след ден. Знам как подготовката на едно специализирано меню, особено когато е само за един човек от семейството, а за останалите е друго, може да натежи до такава степен, че да ни е по-лесно да отпадне, отколкото да съберем сили да го следваме седмица след седмица. Разбирам, че не една и две жени са се отказвали да променят здравословното си състояние точно заради момента с подготовка на индивидуалното меню. И на мен ми се е случвало да попадна в тази ситуация. Разбирам те! И за да ти помогна в този процес, създадох книжката с над 60 лечебни противовъзпалителни рецепти, които ще се харесат както на теб, така и на цялото ти семейство. За да можеш да вземеш глътка въздух и да отделиш поне малко време и за себе си.“

Борислава Люцканова е нутрициолог, създател, основен двигател, food stylist и вдъхновител в издателство „Вдъхновения“. Вярва безрезервно, че здравословното хранене може да е и вкусно, и лечебно и го доказва всеки ден в работата и ежедневието си. Обожава да експериментира с нови неща и продукти – в кухнята, в красотата, в грижата за себе си и близките си. Обича предизвикателствата и добрите каузи и винаги е готова да работи здраво за тях.

„Лечебни кулинарни рецепти“ не е просто поредната готварска книга, която ще разлистите. Тя е израз на една цялостна и задълбочена философия – философията на естественото здравословно хранене с цели, непреработени и нерафинирани храни. В нея ще откриете неочаквани и вълнуващи тънкости и хитрости, с които да превърнете спазването на лечебен хранителен режим в проста и естествена част от ежедневието си. Ще се научите как сами да си приготвяте кълнове от различни семена – най-полезната жива храна. Ще разберете колко лесно и бързо можете сами да ферментирате всякакви зеленчуци в собствената си кухня, вместо да купувате пълните с консерванти, захар и други нежелани възпалителни съставки туршии от магазина. Ще научите три нови начина да сгъстите яхния, без да използвате брашно, както и хитрости, с които винаги да имате готова за консумация питателна салата. Ще разберете как бързо и лесно можете да приготвите пълно меню за цяла седмица само в рамките на един следобед – какво по-хубаво от това?

В книгата са включени рецепти за напитки, супи и яхнии, салати, основни ястия, гарнитури, леки закуски и десерти, подходящи за практически всички лечебни хранителни режими от книгите на издателство „Вдъхновения“. С тяхна помощ ще можете само за минути да си съставите седмичен план за хранене, а за няколко часа да реализирате рецептите от него и на практика. Спестеното време и енергия може да вложите в любимото си хоби, в заниманията, за които все не ви остава време или (защо не?) в почивка.

Да ви е сладко!

Вземи безплатен откъс от книгата „Лечебни кулинарни рецепти“

В издателство „Вдъхновения“ издаваме полезни и практични книги, които помагат за разрешаването на множество специфични проблеми. Авторите, които подбираме, са водещи специалисти в конкретните си области. Към много от книгите подготвяме и допълнителни материали – статии, рецепти, дневници, безплатни електронни ресурси и други, за да ги направим още по-практични и работещи. Всички тези неща, както и информация за новите ни книги, специалните събития, които организираме и още, и още, споделяме в бюлетина си за нашите читатели.

Използвайте бутона по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин и да свалите откъс от най-новата ни книга „Лечебни кулинарни рецепти“

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Отзиви за книгата

„Лечебни кулинарни рецепти“ от Борислава Люцканова