Официалната премиера на книгата ще се проведе на 19 октомври – четвъртък
от 18:30 ч. до 20:00 ч.
в Книжен Център “Гринуич” (София, бул. “Витоша”)

Събитието във Facebook >>>

 

Да обичаш работата си толкова, че тя да се превърне в хоби – възможно ли е? И още как, доказва го създателката на издателство „Вдъхновения“ Борислава Люцканова. Нейната страст към здравословния начин на живот, любознателната ѝ натура, желанието ѝ да бъде полезна на хората около себе си някак естествено прерастват в това да предложи информация за всички тези аспекти. А как по-добре да се случи това, освен описано в книга, която всеки може да вземе със себе си у дома.

Днес издателство „Вдъхновения“ дава възможност на редица автори от България и чужбина да предложат своите различни виждания за здравословен начин на живот на българския читател. Самата Борислава разказва какво се крие зад тази идея: „Нашите книги вдъхновяват хората да направят по-добрия избор за себе си, като постигат по-добро качество на живот и се справят с трудните ситуации по естествен начин“. Екипът на издателството се състои от хора, които стриктно следят съдържанието, което се публикува, да е абсолютно релевантно на описаното, за да не бъде подведен нито един човек, избрал да си купи тяхна книга. Поради тази причина преди публикация те сами тестват всяка една описана стъпка към по-здрав и щастлив живот и се консултират с множество специалисти в конкретната област, които да дадат своето експертно мнение. Както и в книгата на Изабела Уенц „Тиреоидит на Хашимото: промени в начина на живот за откриване и отстраняване на първопричината“.

 

В нея Изабела разказва откровено за това какво е да бъдеш диагностициран с Хашимото, по какъв път минава тя самата, докато открие правилното за нея лечение и как продължава да се бори с този проблем и до днес. Проектът е много важен за Борислава Люцканова и нейния екип, защото засяга проблем, който все повече и повече надига глава в ежедневието на съвременния човек – автоимунните заболявания.

Издателите и читателите са единодушни, че книгата на Изабела Уенц не е просто изповедта на един човек, сблъскал се с хашимото, ами дава много интересен поглед върху автоимунните заболявания и тяхната природа като цяло. Изабела Уенц, наистина ни разказва своята история, която далеч надхвърля поредната рецепта за правилен начин на живот. Авторката се хвърля в дълбините на алтернативната медицина и ползвайки дългогодишния труд и успехи на много учени, разкрива причините, водещи до разстройство в имунните процеси. Тази книга е фокусирана върху синдрома на Хашимото, като личен мотив, но фактически обхваща много пластове от разрушеното здраве на нашето съвремие: чревна система, метаболизъм, токсини и детоксикация, хормонална система, непоносимости, имунитет и автоимунни процеси, хранене и т.н.


Синдромът на Хашимото, като личен мотив

А защо подобен труд е полезен за читателите? Според него вълната от подобни страдания е огромна и за съжаление действителността ни показва непрекъснато разкриване на различни нови форми на агресивност на нашето тяло към самото себе си. Автоимунните заболявания са се превърнали в голям проблем поради силния стрес, на който ежедневно е подложена човешката имунна система. И тъй като според д-р Тошков това е новата генерация заболявания, с която тепърва ще се борим, книга като тази на Изабела Уенц предоставя на читателите човешката гледна точка към един такъв проблем, какъвто е хашимото и им показва нагледно как всеки би могъл да се справи по най-добрия лично за себе си начин със ситуацията. А издателите от „Вдъхновения“ са убедени, че един такъв разказ ще вдъхне на всички, сблъскали се с автоимунно заболяване, нови сили, за да се преборят с него като фактор в живота им.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed