Веган мъфини с банан и бадемов тахан. Идеални и за периода на пости

vegan-muffins-banan-i-bademov-tahan_meta

Веган мъфините с банан и бадеми са перфектният избор за всеки, който търси вкусен и здравословен десерт, особено в период на пости. Без яйца, мляко и други животински продукти, тези мъфини са не само веган, но и постни, което ги прави идеални за хора, които спазват постите. Рецептата е лесна за приготвяне и предлага чудесен начин да се насладиш на сладки изкушения, без да нарушаваш религиозните или етичните си вярвания. Бананите осигуряват естествена сладост, а бадемовият тахан добавя полезни мазнини и кремообразна текстура. Съчетавайки тези съставки с орехи и безглутеново брашно, тези постни веган мъфини са перфектни за закуска, десерт или просто като лека закуска през деня. Опитай рецептата и се наслади на този вкусен и здравословен десерт, който е чудесен избор за всеки, който търси постни веган изкушения по време на пости!

 

Веган мъфините с банан и бадеми са вкусен и здравословен начин да се насладиш на сладки изкушения без животински продукти. Тази рецепта е идеална за всички, които търсят вкусен веган десерт без глутен или просто нещо сладко по време на пости. Те са не само лесни за приготвяне, но и с невероятно вкусни. Идеални са за следобедна закуска в офиса. Направи двойна доза и ще имаш готова следобедна закуска за ддните през седмицата.

 

Веган мъфини с банан и бадемов тахан

Порции: 6

Подготовка: 10 минути
Готвене: 20 минути

  • 2 зрели банана, намачкани
  • ¼ чаша (60 милилитра) кленов сироп
  • ¼ чаша (60 милилитра) бадемов тахан
  • ½ чаша (55 грама) брашно от арарут или безглутенов микс
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • ¼ чаена лъжичка сода бикарбонат
  • ¼ чаша (30 грама) орехи
  1. Загрей фурната на 180 °C и в гнездата на тава за мъфини сложи хартиени чашки за мъфини.
  2. Намачкай бананите с вилица и ги смеси с кленовия сироп и бадемовия тахан. Добави брашното, бакпулвера и содата и разбъркай добре.
  3. Раздели тестото между 6-те чашки за мъфини. Отгоре поръси всеки мъфин с орехи.
  4. Печи около 18 – 20 минути в средата на фурната или докато клечка за зъби излиза суха.
  5. Извади мъфините от фурната и охлади напълно преди сервиране.

Тези мъфини са:

  • Без глутен
  • Без млечни
  • Без животински продукти – веган
  • Подходящи за замразяване
  • Съдържат ядки
Хранителна стойност на 1 мъфин:
Ккал 210
Мазнини (g) 10
Въглехидрати (g) 28
Протеини (g) 5

За още вкусни безлутенови печива – сладки и солени виж в книгата на Габриела Цулин 60 здравословни безглутенови рецепти

 

bezglutenovi-recepti-kniga

 

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed