Зелени яйца с бекон

zeleni-yayca-s-bekon

Продукти за 4 порции Зелени яйца с бекон:

  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 8 резена бекон
  • 6 яйца, разбити
  • 2 чаши замразен спанак
  • 1 средно голяма глава лук шалот, нарязан
  • ¼ чаша пресен босилек (или розмарин), нарязан
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
Начин на приготвяне:
  1. Загрей кокосовото масло в голям тиган на умерен огън.
  2. Запържи бекона за около 5 минути, докато стане хрупкав, след което го отстрани от котлона и го нареди върху чиния, покрита с кухненска хартия.
  3. Смеси останалите продукти (яйцата, спанака, лука, босилека, солта и черния пипер) в голяма купа.
  4. В същия тиган, в който запържи бекона, сготви сместа с яйцата до пълна готовност.
  5. Дръпни от котлона и сервирай заедно с бекона.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене! 
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите: 

Протоколът Хашимото 
Микробиом диета – фаза 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс 
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден
Спектърът на възпалението – Core4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed