Зелени яйца с бекон
Продукти за 4 порции Зелени яйца с бекон:
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 8 резена бекон
- 6 яйца, разбити
- 2 чаши замразен спанак
- 1 средно голяма глава лук шалот, нарязан
- ¼ чаша пресен босилек (или розмарин), нарязан
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
Начин на приготвяне:
- Загрей кокосовото масло в голям тиган на умерен огън.
- Запържи бекона за около 5 минути, докато стане хрупкав, след което го отстрани от котлона и го нареди върху чиния, покрита с кухненска хартия.
- Смеси останалите продукти (яйцата, спанака, лука, босилека, солта и черния пипер) в голяма купа.
- В същия тиган, в който запържи бекона, сготви сместа с яйцата до пълна готовност.
- Дръпни от котлона и сервирай заедно с бекона.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден
Спектърът на възпалението – Core4