Сотирани гъби със зеленолистни зеленчуци
Продукти за 4 порции Сотирани гъби със зеленолистни зеленчуци:
- 1 супена лъжица кокосово масло
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
- 2 чаени лъжички смлян кимион
- ½ килограм пилешки гърди, нарязани
- 2 чаши зеленолистни зеленчуци, нарязани
- 2 чаши гъби, нарязани на филийки
- ¼ чаша зелен лук, нарязан
- 2 чаени лъжички розмарин, нарязан
Начин на приготвяне:
- Загрей кокосовото масло в голям тиган на умерен огън.
- Добави пилешките гърди, гъбите, солта, черния пипер, кимиона, розмарина, зеленолистните зеленчуци и лука и разбъркай.
- Готви в продължение на 10 минути, докато розовината в средата на месото изчезне и зеленчуците омекнат.
- Сервирай ястието топло.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 1 и 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер и замениш кимиона.
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8