Ябълков тост с пиле и смокиня
Продукти за 4 порции Ябълков тост с пиле и смокиня:
- 2 големи ябълки, почистени от семките и нарязани на филийки
- 1 супена лъжица кокосово масло
- 1 чаша сготвено пилешко месо, нарязано на лентички
- 3 супени лъжици консервирани неподсладени смокини
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
- 2 супени лъжици кориандър, нарязан
Начин на приготвяне:
- Загрей фурната предварително до 190 °C.
- Оваляй ябълковите филийки в кокосово масло и ги постави върху хартия за печене. Сложи ябълките в предварително загрятата фурна и печи от 5 до 10 минути от всяка страна, докато станат хрупкави.
- В голяма купа смеси останалите продукти. С лъжица разнеси от сместа върху запечените ябълки и сервирай.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8