Пилешка супа с кокос по тайландски
Продукти за 4 порции Пилешка супа с кокос по тайландски:
- 2 супени лъжици кокосово масло или друга мазнина за готвене по избор
- ½ килограм пилешки бутчета, без кожа и обезкостени
- 1 малка глава лук, нарязан
- 3 скилидки чесън, ситно нарязан
- 1 консерва (около 400 грама) нарязани на кубчета домати
- 1 супена лъжица прясно настъргана кора от лайм
- 1 супена лъжица прясно изцеден сок от лайм
- 2 супени лъжици суров мед
- 2 чаши пилешки костен бульон
- 1 консерва (около 400 грама) неподсладено кокосово мляко
- морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрей кокосовото масло в голям тиган на умерен огън. Добави пилешкото месо и лука. Готви в продължение на 10 минути, докато месото е напълно готово.
Вземи тенджера и сложи всички останали продукти в нея. Остави на котлона за 15 минути, докато супата заври и зеленчуците омекнат. След това добави сготвените месо и лук и разбъркай. Сервирай ястието топло.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 1, ако пропуснеш меда
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер и доматите
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8, ако пропуснеш меда и доматите