Печена бяла риба със салца от червени чушки
Продукти за 4 порции Печена бяла риба със салца от червени чушки:
- 4 средно големи пресни филета от бяла риба
- 1 голяма червена чушка (капия), нарязана на кубчета
- 1 голям домат, нарязан на кубчета
- 1 голяма глава лук шалот, нарязан
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
- 2 супени лъжици сок от лайм (или лимон)
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
- Загрей предварително фурната до 190 °С.
- Сложи рибата в голям съд за печене. Смеси останалите продукти в голяма купа и залей рибата с получената смес.
- Печи 10 – 15 минути, докато рибата омекне, така че лесно да се раздробява с вилица. Сервирай ястието топло.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден
Спектърът на възпалението – Core4