Печена бяла риба със салца от червени чушки

pechena-riba-sas-salca

Продукти за 4 порции Печена бяла риба със салца от червени чушки:

  • 4 средно големи пресни филета от бяла риба
  • 1 голяма червена чушка (капия), нарязана на кубчета
  • 1 голям домат, нарязан на кубчета
  • 1 голяма глава лук шалот, нарязан
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
  • 2 супени лъжици сок от лайм (или лимон)
  • 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
  1. Загрей предварително фурната до 190 °С.
  2. Сложи рибата в голям съд за печене. Смеси останалите продукти в голяма купа и залей рибата с получената смес.
  3. Печи 10 – 15 минути, докато рибата омекне, така че лесно да се раздробява с вилица. Сервирай ястието топло.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене!
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:

Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези 
Хормонален баланс
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден
Спектърът на възпалението – Core4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed