Салата с пиле и винегрет
Продукти за 4 порции Салата с пиле и винегрет:
- ½ голяма купа сезонни зеленолистни по избор
- 20 чери домата, нарязани наполовина
- 2 круши, почистени от семките и нарязани
- 2 чаши сготвено пилешко месо, нарязано
- ½ чаша ядки пекан, нарязани
- 2 големи стръка целина, нарязана
- 2 средно големи моркова, нарязани на лентички
За винегрета:
- 3 супени лъжици ябълков оцет
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжички пресен босилек, смлян
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смеси и разбъркай всички продукти за салатата (от марулята до морковите включително).
- В отделна средно голяма купа разбий продуктите за винегрета (от оцета до черния пипер включително).
- Залей салатата с винегрета, разбъркай и сервирай.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Спектърът на възпалението – Core4