Картофки „Уеджис“ в еър фрайър
Вече знаеш, че новата книга на “Вдъхновения” е от Борислава Люцканова, създател и основател на издателството. Както знаеш една от стихиите на Борислава е готвенето. И новата и страст е еър фрайъра. И да, темата е готвене в уред за готвене с горещ въздух – еър фрайър. Днес споделяме една чудесна рецепта от книгата. За емблематичните картофки „Уеджис“. Очаквай през следващата седмица информация, кое е толкова специфичното на готвенето в уред с горещ въздух.
Кратка пояснителна статия по темата, която ще те вдъхнови да пробваш повече неща в твоя уред. Или защо не да обмислиш покупка.
Необходими продукти за 4 порции картофки „Уеджис“
- 700 грама картофи
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 чаена лъжичка сушен магданоз
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка сушен риган
- ½ чаена лъжичка сушена чубрица
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/3 чаена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне на картофки „Уеджис“
По класическата рецепта картофки „Уеджис“ не се белят, а се пекат директно с кората. Препоръката ми обаче е да ползвате небелени картофки само ако сте сигурни в произхода им, т.е. ако сте убедени, че не са пръскани с пестициди и не са торени с различни торове. Ако вашите картофки са купени от магазин, не сте сигурни в процесите на отглеждане и не са био, препоръчвам да ги обелите.
Нарежете картофите на еднакви по дебелина по-големи парчета във формата на полумесеци. Трябва да получите около 6 – 8 резена от един средно голям картоф.
Сложете вода в тенджера. Посолете и оставете да заври. Добавете картофите във вряща вода за 5 до 8 минути. Времето зависи от големината, на която сте нарязали картофите, но те трябва да останат полусурови, а не да се сварят напълно.
През това време смесете всички подправки и ги разбъркайте. Включете еър фрайъра да загрява на 200°C. 3 до 5 минути са достатъчни. Извадете картофите от водата, отцедете ги и ги подсушете добре с кухненска хартия или кърпа.
Сложете картофите в голяма купа и добавете подправките.
Разбъркайте.
Включете еър фрайъра на 200˚С и печете за 25 – 30 минути, като на всеки 5 – 6 минути изваждате кошницата и ги разбърквате енергично. Гответе до готовност – но минимум 25 минути.
Сервирайте картофките с любимия ви сос.
Тази апетитна рецепта за картофки „Уеджис“ и още много бързи, лесни и вкусни рецепти за закуски, основни ястия, предястия, различни видове меса и гарнитури, както и любимите на всички сладкиши ще откриеш в новата книга на “Вдъхновения” Вкусни рецепти за еър фрайър от Борислава Люцканова. Повече за книгата ще откриеш в линка по-долу.
3 коментара. Leave new
Прекрасна рецепта. Картофите са много вкусни!
Чудесно 🙂
Да ви е сладко 🙂
Благодаря!Чудесни са!