Мака лате с канела
By Borislava Lutskanova Напитки Без глутен, Без захар, Без млечни продукти, Веган, Микробиом диета, Нисковъглехидратна, Програма "Ключът към бързият метаболизъм"
октомври 2, 2019
Едно свежо, полезно, енергизиращо предложение за старт на деня или за лежерните следобедни часове. Ти избираш! Това е само една от 50-те бонус рецепти от новата ни книга „Етерични масла за по-добро чревно здраве“. И сега ще ти разкажа защо избрахме да ти споделим точно нея.
Ако искаш да имаш повече енергия, по-добро настроение и да се справиш с хроничната умора, добави това мака лате към ежедневните си ритуали. И преди да попиташ, ще ти кажа:
не, само с него няма да стане!
Ти много добре знаеш, че трябва комплексен подход!
Няма да се уморя да го повтарям - балансирано хранене, сън, почивка, спорт, време за хоби и положителни емоции, грижа за себе си! А мака латето ще допълни по един много вкусен и ароматен начин всичко това.
- Prep: 5 mins
Directions
1Смеси всички съставки, с изключение на етеричното масло, в блендер и разбий до гладка консистенция.
2Добави маслото от канела непосредствено преди консумация, за да запазиш всичките му полезни свойства. Разбъркай, отново.
3Наслади се!
Важно!
1От значение е водата да е достатъчно топла, за да разтопи кокосовото мляко и то да успее да се разтвори и да се смеси добре с останалите аромати. Тук то играе ролята и на емулгатор. Когато се смеси с топла вода, канелата има слузообразуващи свойства, а това ще придаде невероятна плътност и мекота на напитката ти.
С какво е толкова полезно? С няколко думи ще припомня положителните свойства на основните съставки.
Мака е адаптоген, който ще свали стреса, като подкрепи надбъбречните ти жлези и балансира хормоните. Ще те зареди с много енергия и сила.
Кокосовото мляко и канелата ще допринесат нивото на кръвната ти захар да остане стабилно през целия ден. Освен това и двете съставки имат положителен ефект при отслабване и нормализиране на теглото - припомням, в случай че си на тази вълна.
Канелата балансира кръвната захар, а оттам и инсулина и стимулира тялото да гори мазнини, вместо да ги трупа. Неслучайно се препоръчва при инсулинова резистентност. Тя понижава и нормализира кръвното налягане. Също така има и антибактериални свойства. А д-р Рафаел Келман я нарича суперподправка, заедно с още доста други. Пълния списък и повече инфо можеш да видиш в книгата му „Микробиом диета“.
Кокосовото масло е богато на средноверижни мастни киселини. Повече за тях, защо са толкова полезни и могат ли да ти помогнат за отслабването, можеш да прочетеш в книгата „Чудото кокосово масло“.
И още по темата кокосово масло - "Може ли кокосовото масло да ни предпази от бактерии и вируси?"
И освен това всичките съставки работят и за подобряване на храносмилането ти! Не е ли прекалено хубаво, за да е истина?
Опитай и ще видиш. Не забравяй да ни споделиш дали ти е харесало.
Бонус! Наистина има вкус на лате :)