мака-лате-с-канела
мака-лате-с-канела

Мака лате с канела

  By Borislava Lutskanova    , , , , , ,

октомври 2, 2019

Едно свежо, полезно, енергизиращо предложение за старт на деня или за лежерните следобедни часове. Ти избираш! Това е само една от 50-те бонус рецепти от новата ни книга „Етерични масла за по-добро чревно здраве“. И сега ще ти разкажа защо избрахме да ти споделим точно нея.
Ако искаш да имаш повече енергия, по-добро настроение и да се справиш с хроничната умора, добави това мака лате към ежедневните си ритуали. И преди да попиташ, ще ти кажа:
не, само с него няма да стане!
Ти много добре знаеш, че трябва комплексен подход!
Няма да се уморя да го повтарям - балансирано хранене, сън, почивка, спорт, време за хоби и положителни емоции, грижа за себе си! А мака латето ще допълни по един много вкусен  и ароматен начин всичко това.

  • Prep: 5 mins

Ingredients

1 с.л. мака на прах

1 с.л. кокосово мляко

1 ч.л. канела

1 чаша топла филтрирана вода

1 капка етерично масло от канела

стевия или еритритол на вкус - по желание

Directions

1Смеси всички съставки, с изключение на етеричното масло, в блендер и разбий до гладка консистенция.

2Добави маслото от канела непосредствено преди консумация, за да запазиш всичките му полезни свойства. Разбъркай, отново.

3Наслади се!

Важно!

1От значение е водата да е достатъчно топла, за да разтопи кокосовото мляко и то да успее да се разтвори и да се смеси добре с останалите аромати. Тук то играе ролята и на емулгатор. Когато се смеси с топла вода, канелата има слузообразуващи свойства, а това ще придаде невероятна плътност и мекота на напитката ти.

С какво е толкова полезно? С няколко думи ще припомня положителните свойства на основните съставки.

Мака е адаптоген, който ще свали стреса, като подкрепи надбъбречните ти жлези и балансира хормоните. Ще те зареди с много енергия и сила.

Кокосовото мляко и канелата ще допринесат нивото на кръвната ти захар да остане стабилно през целия ден. Освен това и двете съставки имат положителен ефект при отслабване и нормализиране на теглото - припомням, в случай че си на тази вълна.

Канелата балансира кръвната захар, а оттам и инсулина и стимулира тялото да гори мазнини, вместо да ги трупа. Неслучайно се препоръчва при инсулинова резистентност. Тя понижава и нормализира кръвното налягане. Също така има и антибактериални свойства. А д-р Рафаел Келман я нарича суперподправка, заедно с още доста други. Пълния списък и повече инфо можеш да видиш в книгата му „Микробиом диета“.

Кокосовото масло е богато на средноверижни мастни киселини. Повече за тях, защо са толкова полезни и могат ли да ти помогнат за отслабването, можеш да прочетеш в книгата „Чудото кокосово масло“.
И още по темата кокосово масло - "Може ли кокосовото масло да ни предпази от бактерии и вируси?"

И освен това всичките съставки работят и за подобряване на храносмилането ти! Не е ли прекалено хубаво, за да е истина?
Опитай и ще видиш. Не забравяй да ни споделиш дали ти е харесало.

Бонус! Наистина има вкус на лате :)

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Меню
Have no product in the cart!