СЛЪНЧЕВО СМУТИ
By Borislava Lutskanova Десерти, Закуски, Напитки Без глутен, Без захар, Без млечни продукти, Веган, Микробиом диета, Програма "Ключът към бързият метаболизъм"
юни 2, 2020
Една рецепта, вдъхновена от книгата на Рафаел Келман „Микробиом диета“, с лека адаптация от нашата кухня.
Тази плодова комбинация е предвидена за едно сладко начало на деня. Джинджифилът прекрасно укрепва храносмилането, а и е естествено противовъзпалително средство, както и натурален фетбърнър. Повече по темата виж тук и тук. Плодовете са богати на витамини, минерали и ензими. Бадемовото масло пък добавя порция полезни за здравето на клетките и мозъка мазнини. Също така смутито е заредено с натурален, противовъзпалителен протеинов прах за енергия.
Сега е сезонът на ягодите, така че добавяй смело. Когато са извън сезон, винаги можеш да използваш замразени или да ги замениш с ябълки или друг подходящ плод.
Directions
Постави всички продукти в блендера и пюрирай. Наслади се веднага.
Освен че е много енергизиращо, това смути е и много вкусно. И още, то ти помага да:
- се справиш по-лесно с възпаленията;
- гориш повече мазнини;
- укрепиш имунната си система;
- си осигуриш оптимална доза лесно смилаем противовъзпалителен протеин;
- балансираш кръвната си захар, заради перфектния баланс между въглехидрати, протеини и мазнини, но и заради съдържанието на канела.
Пробвай тази рецепта у дома и ми сподели в коментар дали ти допада. За мен това е поредната рецепта, изразяваща най-точно концепцията на „Вдъхновения“, а именно, че здравословното хранене може и да е вкусно. Но и да носи множество лечебни ползи за организма.
Желая ти много слънчев ден
Борислава Люцканова
създаел на издателство "Вдъхновения"