Бадемови бисквити – веган, без глутен и захар

Най-бързите бисквити – палео, без брашно, веган
Най-бързите бисквити – палео, без брашно, веган

 

 

Това са най-бързите бисквити. Освен това са бадемови, веган, без глутен и захар.
Много бързо се правят, много бързо се пекат и уви – много бързо изчезват, след като изстинат. Затова трябва да ги пробваш задължително!

Бисквитите са безглутенови, палео, без захар (подсладителя е кокосов нектар), без млечни продукти, без брашно и поради тази причина са много подходящи за много различни видове режими.

Необходими продукти за бадемови бисквити без глутен:

  • 100 грама разтопено кокосово масло
  • ½ чаша (около 150 грама) кокосово нектар
  • 250 грама бадемово брашно
  • 40 грама кокосово брашно
  • щипка сол,
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

По желание:

  • кората на 1 лимон,
  • натурален екстракт от лимон или 3 – 4 капки етерично масло от лимон

 

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа смеси мокрите съставки (включително лимоновия екстракт и кори, ако ще използваш такива).
  2. Една по една добави и сухите съставки към течните.
    Разбъркай добре до пълно смесване.
  3. Завий сместа с фолио за свежо съхранение и остави в хладилника за около 30 минути, за да стегне.
  4. След 30-ина минути извади тестото от хладилника. Оформи малки бисквити и ги подреди в тава, постлана с хартия за печене.
  5. Печи в предварително загрята на 160 градуса фурна 10-ина минути или докато придобият лек златист загар.
    Внимавай, защото загарят много бързо, така че бъди наблизо и ги наблюдавай.

 

Когато ги извадиш от фурната, бисквитите ще са много меки. Не ги пипай, а ги остави да изстинат и да се стегнат.

Ако искаш да ги снимаш, постарай се да го направиш, преди останалите членове на семейството да са стигнали до тях 🙂

 

Втори вариант на бадемови бисквити без глутен –  с портокал и шоколадови парченца:

Необходими продукти – в добавка към основната рецепта:

Начин на приготвяне:

какаова маса на парченца или натурален шоколад

натурален екстракт от портока или 3 – 4 капки етерично масло от див портокал

 

Начин на приготвяне:

Следвай основната рецепта само заемни етеричното масло от лимон с такова от див портокал.

На финала добави какаовата маса (или черния шоколад) и размеси добре.

Печи спрямо по-горните инструкции.

Да ти е сладко!

Ако ти тази рецепта ти харесва не забравяй да ни оставиш коментар, препоръка, идея или просто да ни напишеш, че я тества.  
Ще сме благодарни и ако я споделиш с приятели, за да може вкусните ни рецепти да достигнат до повече хора и заедно да направим здравословното хранене по-популярно.

 

още-вкусни-рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed