Бадемови бисквити – веган, без глутен и захар
Това са най-бързите бисквити. Освен това са бадемови, веган, без глутен и захар.
Много бързо се правят, много бързо се пекат и уви – много бързо изчезват, след като изстинат. Затова трябва да ги пробваш задължително!
Бисквитите са безглутенови, палео, без захар (подсладителя е кокосов нектар), без млечни продукти, без брашно и поради тази причина са много подходящи за много различни видове режими.
Необходими продукти за бадемови бисквити без глутен:
- 100 грама разтопено кокосово масло
- ½ чаша (около 150 грама) кокосово нектар
- 250 грама бадемово брашно
- 40 грама кокосово брашно
- щипка сол,
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
По желание:
- кората на 1 лимон,
- натурален екстракт от лимон или 3 – 4 капки етерично масло от лимон
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смеси мокрите съставки (включително лимоновия екстракт и кори, ако ще използваш такива).
- Една по една добави и сухите съставки към течните.
Разбъркай добре до пълно смесване. - Завий сместа с фолио за свежо съхранение и остави в хладилника за около 30 минути, за да стегне.
- След 30-ина минути извади тестото от хладилника. Оформи малки бисквити и ги подреди в тава, постлана с хартия за печене.
- Печи в предварително загрята на 160 градуса фурна 10-ина минути или докато придобият лек златист загар.
Внимавай, защото загарят много бързо, така че бъди наблизо и ги наблюдавай.
Когато ги извадиш от фурната, бисквитите ще са много меки. Не ги пипай, а ги остави да изстинат и да се стегнат.
Ако искаш да ги снимаш, постарай се да го направиш, преди останалите членове на семейството да са стигнали до тях 🙂
Втори вариант на бадемови бисквити без глутен – с портокал и шоколадови парченца:
Необходими продукти – в добавка към основната рецепта:
Начин на приготвяне:
какаова маса на парченца или натурален шоколад
натурален екстракт от портока или 3 – 4 капки етерично масло от див портокал
Начин на приготвяне:
Следвай основната рецепта само заемни етеричното масло от лимон с такова от див портокал.
На финала добави какаовата маса (или черния шоколад) и размеси добре.
Печи спрямо по-горните инструкции.
Да ти е сладко!
Ако ти тази рецепта ти харесва не забравяй да ни оставиш коментар, препоръка, идея или просто да ни напишеш, че я тества.
Ще сме благодарни и ако я споделиш с приятели, за да може вкусните ни рецепти да достигнат до повече хора и заедно да направим здравословното хранене по-популярно.