Веган нутела без ядки

от Генади Генадиев

 

vegan-nutela
Веган нутела без ядки? Как така ще попиташ? Има начин! При това рецептата е нискокалорична, без трансмазнини, без лактоза, без рафинирана захар, веган, без изкуствени подсладители и консерванти и с време за приготвяне под 5 минути. Тази изкусителна рецепта за веган нутела, приготвена изцяло от нахут – идеална за всеки, който търси здравословен и почти безалергенен вариант! Тази кремообразна и вкусна нутела ще ви изненада с богатия си шоколадов вкус и гладка текстура.

 

Това е една великолепна рецепта от новата книга на Генади Генадиев – “Здравословно, лесно, вкусно“.

Какво още ще намериш в третата готварска книга на Генади?

 

 

Необходими продукти:

  • 240 нахут
  • 200 фурми
  • 50 какао
  • 200 ядково мляко
  • 1 ванилия

Начина на приготвяне е елементарен. Блендирайте всички съставки до получаване на хомогенна смес.

Съхранявай в херметически затворен съд в хладилника до една седмица.

Тази рецепта е не само вкусна, но и богата на фибри и протеини, което я прави перфектно допълнение към твоята здравословна диета. Наслади се на тази деликатесна алтернатива без угризения!

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ НА 100 ГРАМА:

  • Калории: 156
  • Въглехидрати: 27
  • Белтъчини: 55
  • Мазнини: 3

3 коментара. Leave new

  • Привет, Борислава!
    Благодаря за поредната интересна, здравословна и ммм…..вкусна рецепта!
    Искам да попитам за количеството на фирмите – 200гр. или 20бр.фурми. Всички други продукти са е грамове и милилитра, нали?
    Благодаря, предварително! ❤️

    Отговор
    • Здравейте, Мария,
      Много се радвам, че нашите предложения ви вълнуват и радват! Количеството на формите е 200 грама, останалите продукти са съответно в грамове и милилитри. Ще се радвам да ми споделите какъв е краният резултат.
      Приятен апетит! 🙂

      Отговор
      • Благодаря ви, Борислава!
        Аз винаги чета с интерес и удоволствие, всичко, което публикувате. Включително и слушам подкаста с вас и вашите гости. А когато се прибирам в България, винаги си купувам книги от вас. Винаги полезни и вдъхновяващи.
        Още веднъж благодаря и успех във всяко начинание!
        Мария.

        Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed