Кашкавалки без глутен

 

 

Вкусна рецепта за кашкавалки без глутен. Днес споделяме рецепта от чудесната книга на Габриела Цулин 60 безглутенови рецепти! В нея можеш да откриеш лесни, бързи и икономични рецепти за печене без глутен. Както знаеш, това печене си има своите специфики. Затова не винаги имаме гарантиран резултат. Затова, ако си начинаещ в кухнята е добре да имаш своя практичен наръчник. Пробвай рецептата още днес! Ако ти хареса виж още в книгата.

Необходими продукти:

  • 160 грама нишесте от тапиока
  • 370 грама безглутеново брашно
  • 280 милилитра прясно мляко
  • 200 грама кашкавал
  • 30 милилитра зехтин
  • 2 яйца
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

Сложете брашната и солта в дълбока купа.
Добавете прясното мляко, зехтина и яйцата.
Разбъркайте добре до образуването на тесто.
Добавете настъргания кашкавал и премесете отново.
Сложете тестото в найлонов плик и го поставете за 1-2 часа в хладилник. След това оформете големи питчици и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Печете на 180 градуса с включен вентилатор, за 20-25 минути.
Извадете кашкавалките от фурната и ги оставете да изстинат напълно.
Приятен апетит!

Още вкусни рецепти без глутен можеш да откриеш в книгата на Габриела Цулин 60 безглутенови рецепти

 

 

Можеш да купиш тази книга и в ПРОМОпакет с още книги за лесни, вкусни и здравословни рецепти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed