КЕТО пудинг с черен шоколад и кокос
Може десерта да е рядко и за разкош! (Д-р Сара Готфрид хапва десерт 2 пъти в седмицата!) Но винаги, винаги трябва да е за разкош! Ако следиш блога ни, знаеш, че варианти за здравословен десерт винаги има. Без значение на какъв режим на хранене си. Ключовото е да не е особено сладък. Разбери тук защо. И да има само полезни калории. Без празни калории! Те са за едни други десерти, каквито рецепти няма да намериш тук. Днес споделяме рецепта на д-р Готфрид. За КЕТО пудинг с черен шоколад и кокос.
За направата му използваме истински, занаятчийски шоколад от Yummy Natural. С цели 92% съдържание на какао! И да издам една малка тайна. Скоро очакваме нови, вкусни кето шоколади от Yummy Natural.
Ще споделим повече за вкуса им, веднага след като ги опитаме.
Необходими продукти за 4 порции:
- 2 чаши кокосово мляко (запази 2 супени лъжици за разтваряне на желатина)
- 1 супена лъжица висококачествен неароматизиран желатин на прах (форма на колаген, която се разтваря само в гореща течност)
- 85 – 115 грама черен шоколад (90% твърда какаова маса), нарязан на малки парченца
- ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
- щипка морска сол
Начин на приготвяне:
- Отдели 2 супени лъжици кокосово мляко. Загрей останалата част в тенджера с дебело дъно.
- В друга, малка тенджера смеси отделеното кокосово мляко с желатина и разбъркай на слаб огън за няколко минути, докато се разтвори; остави настрана. В тенджерата с дебело дъно добави черния шоколад към кокосовото мляко и разбърквай непрекъснато, докато се разтопи напълно и сместа стане гладка.
- Бавно и постепенно добави желатиновата към шоколадовата смес, като разбъркваш. (Ако я изсипеш наведнъж, сместа ще стане на бучки.) Изключи котлона, добави ваниловия екстракт и разбъркай.
- Изсипи пудинга в купички или чаши и охлади за поне 2 часа или докато стегне. Гарнирай с щипка морска сол и сервирай.
Наслаждавай се на този засищащ и удовлетворяващ глада за сладко десерт до два пъти седмично. За още вкусни и лесни за приготвяне кето рецепти не пропускай най-новата книга на д-р Сара Готфрид: „Жените, храната и хормоните“.