Плодова пита с боровинки без глутен

Рецептите ни през следващия един месец ще са без глутен. Ако следиш блога ни, вече знаеш че 95% от рецептите, публикувани в сайта са без глутен. Но следващият един месец ще публикуваме отново рецепти за печива без глутен, защото поводът си го бива. И той е излизане на нова книга, от нов автор на издателство Вдъхновения. Книгата се казва „60 здравословни и вкусни безглутенови рецепти“ от Габриела Цулин. Тази седмица ти споделяме една наша рецепта, която е подходяща за фаза 1 и фаза 3 на Ключът към бързия метаболизъм. Тя е за плодова пита с боровинки.

А през следващите седмици очаквай да споделим и някоя от 60-те вкусни рецепти на Габриела Цулин. Доста сме затруднени в избора, защото всички са много, много вкусни.

В рецептата днес имаме комбинацията от лимони, боровинки и ябълки в безглутенова питка. Комбинацията е с акцент на витамин С и антиоксиданти, в унисон с предстоящия зимен сезон. Но всъщност можем да я приготвяме по всяко време от годината, защото се спретва за нула време. И е толкова вкусна. Може да се изпече и в еър фрайър.

Е, да започваме.

Време за подготовка: 15 минути, общо време: 30 минути

Необходими продукти:

  • 2 чаши микс безглутеново брашно или овесено, от киноа, от нахут
  • 1⁄4 чаша еритритол
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 1⁄4 чаена лъжичка морска сол
  • 1 супена лъжица прясно настъргана лимонова кора (от около 1 лимон)
  • 1 чаша боровинки (пресни или замразени)
  • 1 чаша обелена, нарязана сурова ябълка (около 1 малка ябълка)
  • 1/2 чаша неподсладено оризово мляко
  • 2 чаени лъжички ванилия

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрей фурната до 200 градуса. Покрий 20-сантиметрова тава с хартия за печене.
  2. В голяма купа разбъркай брашното, еритритола, бакпулвера и морската сол. Добави и лимоновата кора, както и боровинките, и разбъркай внимателно, за да ги покриеш с брашното.
  3. Смеси ябълката и оризовото мляко в блендер до получаването на гладка смес. Постави тази смес в купата с брашното, добави ванилията и разбъркай добре, докато се образува тесто. След това го разстели в тавата и нарежи на 8 парчета.
  4. Печи в продължение на 15 минути или до получаването на златисто кафяв цвят (клечка за зъби, поставена в центъра на тестото, ще излезе без налепи по нея). Нарежи отново по делителните линии между парчетата. Сервирай топло или със стайна температура.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

За фаза 1 на Ключът към бързия метаболизъм сервирай тази рецепта с допълнителни 3/4 чаша плодове по избор.

За фаза 3 Ключът към бързия метаболизъм добави 2 супени лъжици разбита кокосова сметана.

 

ЯЖТЕ ПОВЕЧЕ, ОТСЛАБВАЙТЕ ПОВЕЧЕ
6-седмична online ПРОГРАМА ЗА БЪРЗ МЕТАБОЛИЗЪМ

Спазвали сте много диети, но ефектът е бил мимолетен или никакъв?

Това е, защото не сте дали подходящата храна за тялото ви. 🍎 Много по-лесно, забавно, мотивиращо и успешно за вас ще бъде, ако се включите в новото издание на 6-седмичната програма за Бърз метаболизъм, която Борислава Люцканова стартира от 13.11.2023 г. 👀

👉 6-седмична ONLINE ПРОГРАМА ЗА БЪРЗ МЕТАБОЛИЗЪМ.
👉 Лектор на програмата е Борислава Люцканова, нутрициолог и сертифициран Fast Metabolism Coach.
👉 Да се храним ЗАЕДНО по режима на Хейли Помрой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed