Пуешко със сладки картофи и круши

Тази рецепта е подходяща за I-Burn, (за обяд с круши, за вечеря – без). Подходяща е също и за фаза 3 от Ключът към бързия метаболизъм.

 

  • Порции: 4
  • Време за приготвяне: 15 минути
  • Общо време: 35 минути

Необходими продукти:

  • 1 килограм пуешки гърди, нарязани на кубчета
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 1 1/2 чаша брюкселско зеле, нарязано на четвъртинки
  • 1 голям сладък картоф, обелен и нарязан на кубчета
  • 1 среден червен лук, нарязан
  • 2 круши, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на кубчета (пропусни ги, ако готвиш за вечеря)
  • 4 скилидки чесън, нарязани
  • 1/4 чаена лъжичка смляна канела
  • 1 чаша пилешки бульон с намалено съдържание на натрий
  • Морска сол и черен пипер
  • Пресен магданоз

Начин на приготвяне:

 

Овкуси пуешкото месо с малко сол. Загрей 2 супени лъжици от зехтина в голям чугунен тиган на средно силен огън. Добави пуешкото месо и готви до леко покафеняване, около 5 минути. Прехвърли в купа.
Върни тигана на котлона и добави останалите 2 супени лъжици зехтин. Сложи в тигана брюкселскоте зеле, сладките картофи и лука. Готви, докато станат леко хрупкави, около 5 минути.
Добави крушите, чесъна и канелата и разбъркай. Готви 3 минути.
Налей ½ чаша бульон, остави да заври и готви, докато течността почти се изпари, около 2 минути.
Добави отделеното пуешко месо и останалата ½ чаша бульон. Подправи с ⅛ чаена лъжичка морска сол и черен пипер, ако е необходимо. Готви, докато се загрее, около 2 минути.
Отгоре поръси с накълцан пресен магданоз.

 

Да ти е сладко!
Ако имаш нужда да влезеш във форма или да подобриш храносмилането, то не пропускай книгите на Хейли Помрой.
Можеш да ги разгледаш тук.

 

за-бърз-метаболизъм-2

Актуално от Хейли Помрой

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed