Пуешко със спанак на тиган

pueshko-s-avokado-na-tigan

Продукти за 4 порции Пуешко със спанак на тиган:

  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 1 голяма глава лук, нарязан
  • ½ килограм пуешко месо, нарязано на малки парчета или смляно на кайма
  • 3 чаши спанак, нарязан
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
  • 3 супени лъжици кокосови аминокиселини вместо соев сос
  • 1 голямо авокадо, без костилката и нарязано на тънки филийки
Начин на приготвяне:
  1. Загрей кокосовото масло в голям тиган на умерен огън, добави лука и готви 5 минути, докато лукът стане полупрозрачен и пусне аромата си.
  2. След това добави пуешкото месо и готви още 10 минути, докато месото леко покафенее.
  3. Добави спанака, солта, пипера и кокосовите аминокиселини и разбъркай, след което остави за още 2 минути, докато всички продукти се загреят напълно.
  4. Украси с парчетата авокадо и сервирай ястието топло.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене!
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите: 

Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези 
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed