Пуешко със спанак на тиган
Продукти за 4 порции Пуешко със спанак на тиган:
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 1 голяма глава лук, нарязан
- ½ килограм пуешко месо, нарязано на малки парчета или смляно на кайма
- 3 чаши спанак, нарязан
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
- 3 супени лъжици кокосови аминокиселини вместо соев сос
- 1 голямо авокадо, без костилката и нарязано на тънки филийки
Начин на приготвяне:
- Загрей кокосовото масло в голям тиган на умерен огън, добави лука и готви 5 минути, докато лукът стане полупрозрачен и пусне аромата си.
- След това добави пуешкото месо и готви още 10 минути, докато месото леко покафенее.
- Добави спанака, солта, пипера и кокосовите аминокиселини и разбъркай, след което остави за още 2 минути, докато всички продукти се загреят напълно.
- Украси с парчетата авокадо и сервирай ястието топло.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8