Салата с пиле и винегрет

salata-s-pile-i-vinegret

Продукти за 4 порции Салата с пиле и винегрет:

  • ½ голяма купа сезонни зеленолистни по избор
  • 20 чери домата, нарязани наполовина
  • 2 круши, почистени от семките и нарязани
  • 2 чаши сготвено пилешко месо, нарязано
  • ½ чаша ядки пекан, нарязани
  • 2 големи стръка целина, нарязана
  • 2 средно големи моркова, нарязани на лентички

За винегрета:

  • 3 супени лъжици ябълков оцет
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжички пресен босилек, смлян
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
Начин на приготвяне:
  1. В голяма купа смеси и разбъркай всички продукти за салатата (от марулята до морковите включително).
  2. В отделна средно голяма купа разбий продуктите за винегрета (от оцета до черния пипер включително).
  3. Залей салатата с винегрета, разбъркай и сервирай.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене! 
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите: 

Протоколът Хашимото
Микробиом диета
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс 
Спектърът на възпалението – Core4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed