Рецепта за натурален парфюм – „ДОБРО УТРО“

Как да създадем своя уникален парфюм и аромат?

Създаването на рецепта за парфюм с индивидуален аромат е истинско приключение. Всеки натурален парфюм е индивидуално произведение. Натуралните парфюми са прекрасни, защото носят характера, чувствата и душата на своя създател. И за да създадем рецепта за парфюм и личнен аромат, първо трябва да взаимодействаме на емоционално ниво с него. За да сме сигурни, че този аромат ще изразява точно нашият стил и индивидуалност.

Как се случва това взаимодействие и какъв е процеса по създаване на рецепта за личен парфюм и аромат, прочети в инаструкциите към рецептата. И да, самата рецепта за натурален парфюм е същността на аромата, но описанието и историята са важни компоненти.

Създаването на парфюм е творчески процес. Изкуство. Всеки парфюм има своя история. Парфюмерът, както всеки друг творец, се нуждае от муза, от вдъхновение… Когато това е налице, той изповядва своите мисли върху белия лист, описва историята на парфюма, която се заражда в мислите му. Следващият етап е свързването на мислите, емоциите и преживяванията, които тази история е събудила у парфюмериста, с аромати. Всяка емоция има цвят и аромат, всяка мисъл също.

Нахвърляйки всички аромати, които са подходящи и отговарят на историята на парфюма, парфюмеристът вече има основата. От всички изброени аромати, които парфюмеристът описва и свързва със своята история, той подбира тези, които най-добре се вписват в темата на парфюма. Избира връхните нотки, които ще грабнат вниманието първоначално. След това избира сърцето на парфюма – това са ароматите на тези съставки, които ще останат в съзнанието ни при срещата ни с даден парфюм. И накрая отсява базовите нотки.

След като парфюмеристът е написал своята уникална история и я е пресъздал в аромати, започва същественото композиране на един парфюм. Как можеш да научиш от новата ни книга ,,Тайната на натуралната парфюмерия“ авторите д-р Елена Николова Маркова и Весела Филева.

История на парфюма

Парфюмът е тайнствен спътник на човека от дълбока древност, способен да оздрави или да разболее неговото физическо тяло; да събуди мечти, желания и страсти; да възвиси духа до свръхестествено, божествено ниво; да предизвика стремеж към абсолютното, толкова силен, че да се превърне в маниакална идея. Ароматите събуждат спомените и имат способността да ни пренасят на друго място.

Всекидневно се срещаме с хиляди аромати, които се запомнят по различен начин, предизвикват приятни чувства и събуждат забравени спомени. Животът ни без аромати би бил немислим. С тази книга ви каним на вълшебно ароматно пътешествие, което ще позволи на всеки да стане творец, да пресъздаде своите идеи, чувства и фантазии в уникален, личен парфюм.

Натуралната парфюмерия е изкуство, за което са важни идеята, труда и ентусиазмът, не толкова талантът. За разлика от другите изкуства, които са насочени към публиката, натуралната парфюмерия е ориентирана към създаване на творение, което да задоволи своя създател, да го заяви като личност и да го дари с естетическа наслада. Всеки натурален парфюм е индивидуално произведение. Натуралните парфюми са прекрасни, защото носят характера, чувствата и душата на своя създател. Те са живи същества, заредени с искрата на най-великия творец – природата.

От книгата ще научиш всичко за парфюмите като например:

1. От история, практика и философия на парфюма до това как точно да създадеш свое собствено ухание.

2. Ще откриеш над 50 рецепти за неповторими натурални парфюми, които можеш да сътвориш у дома.

3. Рецептите включват само натурални съставки – етерични и базови масла, хидролизи и флорални води, настойки и тинктури, естествени фиксатори на аромата, и други. Предназначени за разчлени парфюмни носители.

4. Всички важни тънкости и технологични подробности, за да станеш умел любител – практик, а защо не и професионален парфюмер.

За да започнеш това ново приключение и предизвикателство, сме ти подбрали специален откъс от книгата ,,Тайната на натуралната парфюмерия“. Разкриваме ти една от ЛЮБИМИТЕ НИ РАЦЕПТИ (ВАЖНО! Всички рецепти съдържат САМО натурални съставки)

ПАРФЮМНА КОМПОЗИЦИЯ:

ПАРФЮМЕН ГАРДЕРОБ ЗА МАЛКИ ДАМИ И ГОСПОДА – ПАРФЮМ „ДОБРО УТРО“

История: Утринното слънчице гали очичките с оранжева радост. През прозореца долита билкова свежест от градината. Малко ароматно кексче буди нослето и езичето с ванилена сладост. Добро утро!

Парфюмна композиция:

ВРЪХ
• 3 капки етерично масло от мандарина
• 2 капки етерично масло от розов грейпфрут
• 5 капки етерично масло от сладък портокал

СРЕДА
• 3 капки етерично масло от лимонова върбинка
• 2 капки етерично масло от римска лайка
• 5 капки етерично масло от индрише

БАЗА
• 5 капки етерично масло от бензое
• 3 капки абсолю от ванилия

Описание на аромата: свеж цитрусов връх на мандарина, грейпфрут и сладък портокал, преливащ се в зелено, плодово сърце от индрише, римска лайка и лимонова върбинка, и завършващ с вкусната сладост на бензое и ванилия.

Интензитет: среден.
Трайност: средна.
Сезон: пролет, лято, есен.
Часови диапазон: ден.

Повече рецепти виж книгата на д-р Елена Маркова и Весела Филева „Тайните на натуралната парфюмерия“. Повече за нея можеш да прочетеш ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed