Домашна подправка за тиквен пай
Ако следиш американски или английски кулинарни блогове, вероятно ти е попадала една много традиционна за американската кухня подправка – тази за тиквен пай. Тя се използва както в солени, така и в сладки рецепти. Днес ти даваме лесна рецепта за този микс от подправки. Идеален е и за бисквити, торти и въобще за всичко, в което има тиква. Но за днешната рецепта за печени картофки лютата версия на тази подправка за тиквен пай пасва идеално.
Е, да започваме. Направи по-голямо количество, за да имаш винаги готова подправка подръка. Можеш да я използваш и в множество други рецепти.
А искаш ли и рецепта за тиквен пай? Ако да, остави ни коментар и ние ще подготвим вкусна рецепта за тиквен пай с много малко количество захар. Или по-точно, без захар, а с натурален подсладител, но така, че да не се усети липсата на сладост.
Смеси следните сушени подправки:
- 1 чаена лъжичка канела
- 1 чаена лъжичка джинджифил
- ½ чаена лъжичка индийско орехче
- ¼ чаена лъжичка карамфил
- ¼ чаена лъжичка кардамон
Съхранявай в чист стъклен буркан за подправки, след като ги смесиш старателно.
2 коментара. Leave new
Здравейте мили дами от екипа на Вдъхновения. Очаквам вашето предложение за здравословен тиквен пай с микса от любимите ми подправки.
Здравейте, Радослава 🙂
Заповядайте рецепта, за която ни помолихте 🙂 Ще се радваме да споделите впечатления, след като я пробвате. https://vdahnovenia.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D0%B9/