Домашна подправка за тиквен пай

 

spice-for-pumpkin-pie-fb

Ако следиш американски или английски кулинарни блогове, вероятно ти е попадала една много традиционна за американската кухня подправка – тази за тиквен пай. Тя се използва както в солени, така и в сладки рецепти. Днес ти даваме лесна рецепта за този микс от подправки. Идеален е и за бисквити, торти и въобще за всичко, в което има тиква. Но за днешната рецепта за печени картофки лютата версия на тази подправка за тиквен пай пасва идеално.

Е, да започваме. Направи по-голямо количество, за да имаш винаги готова подправка подръка. Можеш да я използваш и в множество други рецепти.
А искаш ли и рецепта за тиквен пай? Ако да, остави ни коментар и ние ще подготвим вкусна рецепта за тиквен пай с много малко количество захар. Или по-точно, без захар, а с натурален подсладител, но така, че да не се усети липсата на сладост.

Смеси следните сушени подправки:

  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1 чаена лъжичка джинджифил
  • ½ чаена лъжичка индийско орехче
  • ¼ чаена лъжичка карамфил
  • ¼ чаена лъжичка кардамон

Съхранявай в чист стъклен буркан за подправки, след като ги смесиш старателно.

 

2 коментара. Leave new

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed