Съмняваш ли се или действаш?

Елица Стойчева за „52 стъпки към щастието”

 

Най-новият ни автор Елица Стойчева ще ни гостува с няколко горещи статии на теми свързани с целите, мечтите и приоритетите. Тази седмица Ели ни пита: Съмняваш се или действаш?

Коя е Елица Стойчева?

🌿Усмихнат и успешен сериен ПРЕДПРИЕМАЧ във всички сфери на живота си.

🌿Занимава се със СОБСТВЕН БИЗНЕС повече от 15 години, като е съосновател и основен двигател на проекти в сферата на международната търговия, личностно развитие и неправителствения сектор.

🌿ПОВЕЧЕ ОТ 18 години изследва основните принципи на успеха и щастието, през призмата на различни енергийни, психологически и духовни учения.

ЕЛИЦА СТОЙЧЕВА е автор на новата КНИГА-ДНЕВНИК „52 стъпки към щастието”, в която споделя своите „тайни оръжия” за постигане на вдъхновение и щастие в ежедневието.

Съмняваш ли се или действаш?

Всеки от нас иска да сбъдва мечтите си с лекота, но често без дори да осъзнаваме, ние сами си пречим това да се случи.

Колебаейки се дали наистина заслужаваме, това което искаме, дали сме „достатъчно“ (достатъчно достойни, достатъчно красиви, достатъчно умни, достатъчно упорити.. ), за да живеем живота на своите мечти, ние често се спираме да направим първата крачка към него или пък вървим с познатата стъпка, две напред, три назад, докато съвсем не се уморим и откажем.

Толкова сме свикнали с този модел на съмнение във всичко, че често дори не го забелязваме. Не забелязваме как съмнението в нас самите, ограбва нашето бъдеще, че и настояще. Не забелязваме как съмнението, че изобщо нещо зависи от нас, блокира действията ни и смазва мотивацията. Не виждаме, как съмнението, че можем да имаме това, което наистина искаме, ни спира дори да мечтаем.

ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ съмнението е убило много повече мечти, отколкото провалът някога ще успее. Този тих глас, който се включва в главата ни всеки път, когато искаме да направим нещо ново. Този глас, който вечно ни кара да се съмняваме – дали пък няма да се проваля, дали има смисъл да опитвам като няма да успея, дали има смисъл да мечтая, като не мога да си платя дори сметките.

Той е във всяко „дали ще успея“, „ами ако не се получи“, „не съм достатъчно“. И разбира се, ако не се задейства автоматично собствената ни програма „съмнение“, винаги ще се намери някой верен приятел, който да ни зададе „точните въпроси“ , за нейното активиране.

А замисляли ли сте се колко много неща ежедневно не правите, просто защото се съмнявате? Разбира се, съвсем не е нужно да прекарваме живота си в съмнение и вечно да отлагаме нещата, за които истински мечтаем.

Как да се справиш със съмнението? 

Много е просто – първо като го осъзнаеш. За целта те предизвикваме всеки ден от тази седмица да сканираш мислите си и да откриваш и записваш всяко съмнение, което мине през тях, анализирай също, как то влияе на твоите действия през деня.

В края на седмицата ще имаш картина на това до колко и в какво най-много се съмняваш. Така ще можеш да направиш собствена стратегия за справяне със съмненията си. Съмнението определено е един от основните саботьори за сбъдването на мечтите ни, а и за самото им дефиниране. С него и още доста други пречки пред това да живеем нашия живот – мечта, ще работим по-задълбочено с помощта на новата КНИГА-ДНЕВНИК „52 стъпки към мечтите“.

В нея ще работим за дефиниране и сбъдването на нашите най-истински и големи мечти без повече отлагане, компромиси или пък съмнения. Ако си готов да се впуснеш в приключението да сътвориш твоя живот мечта.

Повече за това как да работиш върху себе си и своите навици, за да се радваш на един по-добър живот и сбъднеш целите си, можеш да научиш от КНИГАТА-ДНЕВНИК „52 стъпки към щастието“.

КНИГАТА-ДНЕВНИК „52 стъпки към щастието“ е изключително подходяща за хора, които искат да:

✅ напреднат бързо и уверено, без да имат никаква предварителна подготовка и без да отделят часове на ден работа
✅ повишат своята осъзнатост и вярата в себе си
✅ започнат да се радват повече на живота и да поставят себе си на първо място
✅ изградят навика да се грижат за себе си всеки ден
✅ случват целите и мечтите си с усмивка и лекота
✅ имат повече енергия и да спрат да саботират сами себе си
✅ се научат как да избират своето щастие и себе си всеки ден

ВНИМАНИЕ! Всички те са представени МАКСИМАЛНО достъпно и синтезирано. Основният фокус на книгата е действието, а не затрупването с поредната теория за щастието, която често остава без реално приложение.

🎀Предпродажба с ДВА ПОДАРЪКА!🎁 „52 стъпки към щастието“ е в предпродажба ДО 26.11.2023 година.

ПЪРВИ ПОДАРЪК – Електронна книга „Живей според собствените си стандарти“. В тази безценна работна книга има добре структурирана и практична информация. Тя ни помага да разберем кои са наистина важните за нас неща. Как да изградим живота си според личните си еталони за успех и щастие.

ВТОРИ ПОДАРЪК – Участие във фейсбук група, която стартира от 22.11.2023 година и ще се води лично от авторкатa, Елица Стойчева.

🍃Групата е затворена само за читатели на книгата. В нея те ще могат да споделят личен опит за това как минават през предизвикателствата в този дневник и да черпят допълнителна мотивация, информация и инструменти за повишаване на усещането си за щастие в ежедневието.

ВАЖНО!🚗 Първите доставки са планирани за 22.11.2023. Очаквай нашето телефонно обаждане за допълнително фиксиране датата на доставка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed