Върнете се само 5 години назад и си спомнете колко беше трудно тогава да намериш алтернатива на нещо вкусно, което и да е полезно.
Ако тогава ви се е налагало да спазвате безглутенова диета, вероятно знаете, че буквално нямаше какво да се яде. Това се отнася особено силно за любителите на тестени и сладки неща. И ако и вие сте техен любител, за вас вероятно да се храните без глутен означава на практика да няма какво да ядете.
Спокойно, не губете вяра, вече има решение.
Днес нещата са различни. В био магазините, включително и в нашия, има множество алтернативи на глутена и захарта. Знаете ли, обаче, как да ги използвате и как да ги съчетаете, така че да получите максимума във вкуса, вида и качествата на тези продукти?

Ако все още изпитвате трудности относно готвенето без глутен или просто имате нужда да се заредите с щедра доза вдъхновения и увереност, за да се развихрите в кухнята, тази книга ще ви даде всичко това.

И без значение дали ви се налага да се храните без глутен и без захар, или ви се налага да ограничавате калориите, за да влезете във форма, или просто искате да изключите празните калории от менюто си и да ги замените с полезни такива, които хранят не само тялото, но и очите ви, то тази книга е за вас.
В нея лъчезарната Елизабет Киролова е събрала 75 прекрасни, лесни и вкусни рецепти, с които ще можете да се насладите на сладките изкушения, без да се притеснявате от празните калории, без да се фокусирате върху това какво не може да ядете и ще имате точно сметнат калориен прием. Бонус: с готвенето на тези рецепти ще успеете да опознаете продуктите, които заместват успешно тези с глутен и захар, и ще придобиете увереност в кухнята. След като преминете този готварски курс, ще можете да създавате лесно свои авторски рецепти, с които да глезите любимите си хора без притеснение.
И за финал: помнете, че ние не сме потърпевши от решенията на големите компании производители. Като потребители ние сме двигатели на промяната и имаме избор – да купуваме нещо, което ни трови, прави ни изморени, или ни вреди по косвен начин, или напротив, да се стремим да го избягваме на всяка цена. Така диктуваме промяната. Всеки избор, който правим в ежедневието си, се отразява на глобалната икономика! Ако купуваме продуктите на дадена компания, така ние ѝ казваме: „Харесва ми! Продължавайте все така“. Ако обаче спрем да го правим, потреблението се свива и така изпращаме сигнал на компанията, за който тя трябва да се погрижи, за да остане на пазара. Не спирайте да правите верния избор за себе си и за семейството си. Вече живеем в глобално село и нещата се случват много по-бързо. От нас зависи да не се примиряваме, а да даваме добър пример.
Само 3-4 години, откакто се заговори за хидрогенирани мазини, и големите производители на шоколади спряха да ги влагат в продуктите си, макар, че са евтини, дълготрайни и оптимизират производствения процес. Но потребителите показаха, че това не им харесва, и лидерите на пазара бяха принудени да се съобразят с това и да намерят решение.

И помнете решение винаги има, просто трябва да спрем, да се огледаме и да го потърсим.

Прочети още: Хранене на бебета и малки деца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed