Поздравления, вие вече се намирате на прага на един от най-важните периоди от първата година на вашето бебе. J И това е захранването.

Преломно за вас и за бебето ви, захранването до голяма степен ще предопредели и хранителните навици и предпочитания на вашето дете. От психологическа гледна точка това е втората голяма раздяла на бебето с майката. И от вас зависи какъв нов свят ще му откриете – свят, който то ще е любопитно да опознае и да изследва, или напротив, ще се чувства застрашено в него. Точно тук вие като родител можете да предопределите страховете на своето бебе, както и несъзнателно да заложите капаните на хранителните разстройства, които може да се появят в по-късна възраст. Все още сравнително малко се говори за този феномен, но предполагам сте съгласни, че има много начини, по които може да преминете през периода на захранване Разбира се, винаги всички ние се стремим той да бъде гладък и безболезнен и за двете страни, но често срещаме трудности.
Ако сте избрали класическото захранване – първо с пюрета и каши, това е книгата, която ще ви представи един съвременен и балансиран прочит на този метод, като ще ви помогне да направите нещата безболезнено.

Ако все още се лутате, а и дори само за да разширите хоризонта си, ви препоръчвам да се запознаете и с другия алтернативен начин да захраните детето си. Повече за него може да прочетете тук.

На който и метод да се спрете, обаче, никога няма да имате гаранции, че нещата ще се случат съвсем гладко и от само себе си. Като отговорни родители трябва да се запасите с помощници, ако ви се наложи да се борите с алергии, памперс дерматити, хиперактивност, проблеми с ученето (в ранна ученическа възраст)… Тази книга ще отговори на тези ви въпроси, както и на някои по-ежедневни, като например какъв трябва да е витаминият баланс на малкото човече.

Наред с примерните хранителни менюта (съобразени със спецификите на съответната възраст) и множество вкусни рецепти, тази книга ви предлага и изчерпателен наръчник за всички въпроси около детското хранене, чак до шестата година на детето.

Ако се питате:

Дали да въведете в менюто на бебето глутена по схема, или е препоръчително да изчакате още малко,

Дали да изберете вегетарианско или смесено хранене

Трябва ли да давате на бебето сол и колко,

Как да се справите, когото малкият ученик открие изобилието на лафката,

Как да изградите положителна нагласа на детето към нови храни,

Можете ли да готвите за цялото семейство

Отговорите на тези, както и на още много други въпроси, свързани с храненето, ще намерите тук.

Прочети още: Захранване, водено от бебето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed