Ростбиф с тиква и лук

в уред за бавно готвене

 

rostbif

Ростбифът е истинско кулинарно бижу, което заслужава своето специално място на всяка маса. Този сочен и ароматен специалитет от говеждо месо е идеален за празнични поводи и семейни събирания. Подготвянето му изисква малко усилия, но резултатът е винаги впечатляващ. В тази рецепта ще ти споделя една изпитана рецепта за перфектен ростбиф, която не само ще задоволи вкусовите ти рецептори, но и ще впечатли гостите ти. От избора на правилното месо до точните стъпки за печене и сервирането му с подходящи гарнитури – всичко това ще откриеш по-долу. Нека да се впуснем в това вкусно приключение? Да започнем!

Ростбифът е вид телешко месо, което се намира в задната четвъртина на телето. Това е един от най-вкусните видове телешко месо, заедно с контра филето. Разбира се, изисква майсторлък в приготвянето. А ние имаме точната рецепта. Ростбифът е най-външната лумбална мускулна тъкан, която е отделена от лумбалните и гръдните прешлени и от опашната кост при последния лумбален прешлен.

В английската кухня ростбифът се приема за традиционно ястие. Представлява печено цяло парче говеждо с добавени различни гарнитури. Традиционно основно ястие, което често се сервират на неделния обяд или вечеря. Ние даваме алтернативно и много бърза рецепта, подходяща за заети хора.

Продукти за 4 порции Ростбиф с жълъдова тиква и чушки

  • 1 голяма тиква, нарязана на кубчета с големина 2 – 3 сантиметра
  • 1½ килограма ростбиф
  • ½ чаена лъжичка смлян джинджифил
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
  • 1 голяма глава лук, почистена и нарязана
  • 1 чаша костен бульон
  • 1 чаша вода

Начин на приготвяне:

  1. Сложи тиквата в уред за бавно готвене, като я разпределиш равномерно по дъното на уреда, след което добави ростбифа. Подправи със сол и черен пипер. Постави лука отстрани на месото. Добави бульона и водата и готви на висока степен под капак в продължение на 6 часа или докато ростбифът се запече до желаната степен.
  2. Нарежи ростбифа и го сервирай топъл с гарнитура от зеленчуци и сос от уреда за бавно готвене.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене! 
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите: 

Протоколът Хашимото 
Микробиом диета – фаза 1 и 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Спектърът на възпалението – Core4

За още вкусни противовъзпалителни рецепти виж тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed