Ростбиф с жълъдова тиква и чушки
Продукти за 4 порции Ростбиф с жълъдова тиква и чушки:
- 1 голяма жълъдова тиква, нарязана на кубчета с големина 2 – 3 сантиметра
- 1½ килограма ростбиф
- ½ чаена лъжичка смлян джинджифил
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
- 1 голяма жълта чушка, почистена от семките и нарязана
- 1 чаша костен бульон
- 1 чаша вода
Начин на приготвяне:
- Сложи тиквата в уред за бавно готвене, като я разпределиш равномерно по дъното на уреда, след което добави ростбифа. Подправи със сол и черен пипер. Постави чушката отстрани на месото. Добави бульона и водата и готви на висока степен под капак в продължение на 6 часа или докато ростбифът се запече до желаната степен.
- Нарежи ростбифа и го сервирай топъл с гарнитура от зеленчуци и сос от уреда за бавно готвене.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 1 и 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Спектърът на възпалението – Core4