Пиле с шамфъстък, лимон и аспержи

pile-s-sham-fastak

Продукти за 4 порции Пиле с шамфъстък, лимон и аспержи:

  • 2 чаши неподсладено кокосово мляко
  • 1 чаша бадемово брашно
  • 1 чаша натрошен шамфъстък
  • 1 супена лъжица прясно настъргана кора от лайм
  • ½ чаена лъжичка сушен риган
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
  • сокът от 2 големи лимона
  • 1 чаена лъжичка лук на прах
  • 4 средно големи пилешки гърди
  • ¼ чаша кокосово масло
  • 1 супена лъжица зехтин
  • ½ килограм аспержи
Начин на приготвяне:
  1. Сложи кокосовото мляко в плитка купа. В отделна купа сложи следващите 8 продукта (бадемовото брашно, натрошения шамфъстък, настърганата кора от лайм,  ригана, солта, черния пипер, сокът от лимоните и лука на прах). Разбъркай, за да се смесят добре. Потопи пилешките гърди в кокосовото мляко, а след това ги оваляй в сместа с шамфъстъка, докато целите се покрият с нея. Остави ги да престоят 10 минути.
  2. Загрей скарата на средно силна степен. С помощта на четка разнеси кокосовото масло по скарата. Вземи алуминиево фолио и направи джобчета, като прегънеш квадратно парче от фолиото на две, съединиш краищата отстрани и оставиш горната част отворена. Сега постави филетата в така образуваните джобове и ги затвори изцяло.
  3. Сложи аспержите в средно голяма купа заедно с морска сол, пипер и зехтин и разбъркай, докато аспержите се покрият от всички страни със зехтина. Сложи овкусените аспержи на скарата за 5 – 6 минути или докато омекнат, след което ги остави настрани.
  4. Сега сложи джобчетата с пилешките гърди на скарата за 6 – 8 минути от всяка страна, а после ги остави настрани да изстинат леко, преди да ги отвориш. Сервирай пилешките гърди с аспержите.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене!
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:

Протоколът Хашимото
Микробиом диета – фаза 2
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден
Спектърът на възпалението – Core4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed