Спечелете точки в Клуба за лоялност. Моля, не забравяйте да
влезете в акаунта си преди да завършите поръчката си. Може да направите това и в следващата стъпка. Ако все още
нямате регистриран акаунт в онлайн магазина – след въвеждането на адрес за доставка – маркирайте отметката:
“Желаете ли да Ви бъде създаден акаунт?”.
Продукти за 4 порции Пиле с шамфъстък, лимон и аспержи:
2 чаши неподсладено кокосово мляко
1 чаша бадемово брашно
1 чаша натрошен шамфъстък
1 супена лъжица прясно настъргана кора от лайм
½ чаена лъжичка сушен риган
морска или розова хималайска сол на вкус
черен пипер на вкус (ако ти понася)
сокът от 2 големи лимона
1 чаена лъжичка лук на прах
4 средно големи пилешки гърди
¼ чаша кокосово масло
1 супена лъжица зехтин
½ килограм аспержи
Начин на приготвяне:
Сложи кокосовото мляко в плитка купа. В отделна купа сложи следващите 8 продукта (бадемовото брашно, натрошения шамфъстък, настърганата кора от лайм, ригана, солта, черния пипер, сокът от лимоните и лука на прах). Разбъркай, за да се смесят добре. Потопи пилешките гърди в кокосовото мляко, а след това ги оваляй в сместа с шамфъстъка, докато целите се покрият с нея. Остави ги да престоят 10 минути.
Загрей скарата на средно силна степен. С помощта на четка разнеси кокосовото масло по скарата. Вземи алуминиево фолио и направи джобчета, като прегънеш квадратно парче от фолиото на две, съединиш краищата отстрани и оставиш горната част отворена. Сега постави филетата в така образуваните джобове и ги затвори изцяло.
Сложи аспержите в средно голяма купа заедно с морска сол, пипер и зехтин и разбъркай, докато аспержите се покрият от всички страни със зехтина. Сложи овкусените аспержи на скарата за 5 – 6 минути или докато омекнат, след което ги остави настрани.
Сега сложи джобчетата с пилешките гърди на скарата за 6 – 8 минути от всяка страна, а после ги остави настрани да изстинат леко, преди да ги отвориш. Сервирай пилешките гърди с аспержите.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
Здравословното хранене е и вкусно хранене!
Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!