Супа с кюфтенца и карфиол
Продукти за 4 порции Супа с кюфтенца и карфиол:
- ½ килограм говеждо месо от пасищни животни, смляно
- 2 супени лъжици кокосово брашно
- морска или розова хималайска сол на вкус
- черен пипер на вкус (ако ти понася)
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 4 големи стръка целина, нарязана
- 3 стръка зелен лук, нарязан
- 3 чаши карфиол, нарязан
- 1 консерва (около 400 грама) пълномаслено кокосово мляко
- 4 чаши говежди костен бульон
- 1 супена лъжица риган
- ¼ чаша магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
- Загрей предварително фурната до 180 °C.
- В голяма купа смеси първите 4 продукта (говеждото месо, кокосовото брашно, хималайската сол и черния пипер). От сместа оформи кюфтенца. Постави оформените кюфтенца в тава, покрита с хартия за печене. Печи 25 – 30 минути или докато кюфтенцата се сготвят.
- В голяма тенджера разтопи кокосовото масло на умерен огън и добави целината, зеления лук и карфиола. Готви 3 – 5 минути, докато зеленчуците започнат да омекват. Добави кюфтенцата, кокосовото мляко, бульона и ригана. Разбъркай и подправи със сол и черен пипер. Вари 10 минути, докато кюфтетата се затоплят добре и зеленчуците омекнат.
- Поръси супата с магданоз и я сервирай топла.
Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:
- Здравословното хранене е и вкусно хранене!
- Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:
Протоколът Хашимото
Микробиом диета
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8