Супа с кюфтенца и карфиол

supa-s-kyuftenca-i-karfiol

Продукти за 4 порции Супа с кюфтенца и карфиол:

  • ½ килограм говеждо месо от пасищни животни, смляно
  • 2 супени лъжици кокосово брашно
  • морска или розова хималайска сол на вкус
  • черен пипер на вкус (ако ти понася)
  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 4 големи стръка целина, нарязана
  • 3 стръка зелен лук, нарязан
  • 3 чаши карфиол, нарязан
  • 1 консерва (около 400 грама) пълномаслено кокосово мляко
  • 4 чаши говежди костен бульон
  • 1 супена лъжица риган
  • ¼ чаша магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
  1. Загрей предварително фурната до 180 °C.
  2. В голяма купа смеси първите 4 продукта (говеждото месо, кокосовото брашно,  хималайската сол и черния пипер). От сместа оформи кюфтенца. Постави оформените кюфтенца в тава, покрита с хартия за печене. Печи 25 – 30 минути или докато кюфтенцата се сготвят.
  3. В голяма тенджера разтопи кокосовото масло на умерен огън и добави целината, зеления лук и карфиола. Готви 3 – 5 минути, докато зеленчуците започнат да омекват. Добави кюфтенцата, кокосовото мляко, бульона и ригана. Разбъркай и подправи със сол и черен пипер. Вари 10 минути, докато кюфтетата се затоплят добре и зеленчуците омекнат.
  4. Поръси супата с магданоз и я сервирай топла.

Както знаеш, обичаме да даваме допълнителна доза идеи и мотивация. Затова споделяме и за кои хранителни режими и протоколи е подходяща всяка рецепта. Защото няма да се уморим да повтаряме двете важни неща:

  1. Здравословното хранене е и вкусно хранене!
  2. Когато си на специфичен режим на хранене, фокусът трябва да е върху това какво можеш, а не какво не можеш да ядеш! Така ще ти е по-лесно и ще си по-креативна!
Тази рецепта е подходяща за режимите по книгите:

Протоколът Хашимото
Микробиом диета
Ключът към бързия метаболизъм – фаза 3
Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Хормонален баланс
Автоимунен палео протокол (АИП), ако пропуснеш черния пипер
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден
Спектърът на възпалението – Core4 и Elimin8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню